Grau en Disseny

Berta Julià

Dissenyadora industrial. Estratègia de comunicació. Economia circular.

Titulacions i formació acadèmica

Doble titulació de Grau en Disseny de Producte per Elisava Universitat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i Winchester School of Arts.

Activitat i/o trajectòria professional

Amb una doble titulació, Berta Julià Sala ha alimentat la passió pel disseny treballant en estudis de tot Europa. Abans d'establir la seva base a Barcelona, va formar part de l'agència de disseny LAYER a Londres i més tard, es va assentar com a Design Manager a Form Us With Love a Estocolm, on va perfeccionar les seves habilitats estratègiques, de disseny de marca i de producte. De tornada a Barcelona el 2018, va formar part dels inicis de l'empresa de materials reciclats HONEXT, com Brand Manager va participar en el llançament i l'activació de la nova marca dins del sector de l'arquitectura.

Berta és una dissenyadora estratègica, sense por a l'intercanvi entre ciència i humanitats, amb un ampli coneixement de les pràctiques d'economia circular, manifestat en diversos projectes per a clients com ara IKEA (multinacional sueca dedicada al mobiliari) i BAUX (empresa sueca dedicada als revestiments) acústics). Va actuar com a Account Manager per a IKEA en els seus anys a Form Us With Love, quan es van dissenyar la cadira Odger i la cuina Kungsbacka, totes dues de material reciclat. Durant els inicis de BAUX, Berta va actuar primer com a dissenyadora i després com a Project Manager.

Entenent el disseny com a eina de canvi, Berta col·labora amb persones i empreses per crear productes de baix impacte ambiental. Amb coneixements que van des de la gestió i el màrqueting fins al disseny industrial i la comunicació. Avui treballa a la seva nova empresa Alted Materials, i també com a docent a diversos centres formatius de Barcelona.

 

bertajuliasala.com