Biblioteca

La Biblioteca de BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny és un dels serveis més importants de suport a la docència, la recerca i la investigació, així com a futurs professionals del disseny i les belles arts. És un servei obert tant a la comunitat BAU com a investigadors externs i especialistes del sector.

La seva missió és gestionar els recursos d’informació, facilitar-hi l'accés i portar-ne a terme la difusió, així com col·laborar en els processos de creació del coneixement i, d’aquesta manera, contribuir als objectius de la institució. Des de la seva fundació s’ha treballat per construir una biblioteca plural, que fomenti l’autoaprenentatge, la curiositat, el rigor la creativitat.

La Biblioteca, consorciada amb els centres de documentació del Museu del Disseny i del MACBA, entre d'altres, disposa d’un fons de més de 10.000 documents especialitzats no només en els camps del disseny gràfic i d’espais, moda, art, audiovisual i fotografia, sinó que també incorpora altres àmbits transversals de coneixement com antropologia cultural, economia, història i iconografia.

A més a més, es complementa amb una trentena de subscripcions a revistes especialitzades nacionals i internacionals.

Pots consultar tota la informació del servei i les últimes novetats al nostre catàleg digital.

Accés a la Biblioteca

 

Altres catàlegs d’interès:

 

Assessorament bibliogràfic

La Biblioteca compta amb un servei d'assessorament bibliogràfic per obtenir orientació i informació sobre els nostres recursos bibliogràfics en àmbits projectuals i de recerca a les diferents línies d’estudi que s’imparteixen a BAU, Centre Universitari de Disseny.

Compres i subscripcions

La Biblioteca és responsable de la compra, subscripció i contractació de tots els recursos d’informació sol·licitats per la comunitat universitària de BAU.

Tots els membres de BAU poden sol·licitar i suggerir la compra de fons bibliogràfic de forma presencial. La decisió de la compra del material sol·licitat dependrà de la Política d’Adquisicions de la biblioteca, així com de la disponibilitat de pressupost.

Es podran consultar les noves adquisicions a la pàgina web de la biblioteca.

Préstec

Aquest servei permet als usuaris utilitzar el fons documental fora del recinte de la Biblioteca. El préstec de documents és personal i per utilitzar-lo l’usuari ha d’identificar-se  amb el carnet universitari o amb un duplicat de la matrícula.

El préstec té un nombre màxim de dos ítems per categoria i té una durada d’una setmana, renovable fins a tres vegades.

Reserva

Gràcies a aquest servei es podran reservar exemplars que estiguin prestats a altres usuaris. Les reserves poden realitzar-se al taulell d’informació.

Renovacions

Es podran renovar els exemplars en préstec fins a un màxim de tres vegades i sempre que no hagin estat sol·licitats en reserva per un altre usuari.

Consulta i reproducció de materials

  • Fotocopiadora
  • Impressora
  • Escàner