Student Life

Viu les arts i el disseny a BAU! Inspiració, creació i recerca s'uneixen al campus de BAU al Poblenou, el gran districte de la innovació de Barcelona.

Benvingut a BAU

Descobreix una gran comunitat internacional de persones heterogènies i creatives on podràs compartir, aprendre i experimentar.

A BAU trobaràs un espai on desenvolupar projectes i construir relacions noves i estimulants amb persones amb qui descobriràs afinitats i compartiràs inquietuds i passions – i, per què no, punts de vista diferents.

Tot això en un entorn de constant innovació docent, amb programes consolidats i un professorat proper i implicat i altament qualificat.

BAU està situada al Poblenou, el cor tecnològic i del disseny de Barcelona -el 22@-, en un campus universitari de prop de 10.000 m2 format per tres naus industrials (als carrers Pujades i Ciutat de Granada) totalment renovades i rehabilitades per a la formació en disseny i belles arts.

El campus posiciona als estudiants de BAU en una comunitat internacional i pluridisciplinària, alhora que genera una immersió acadèmica i multicultural per a un futur professional ple d'oportunitats i relacions, tant personals com professionals.

I tot això a Barcelona, una ciutat que esdevé el nostre camp de proves, un laboratori des d'on obsevem el món, experimentant i assajant solucions creatives d'arts i disseny per als reptes del present i del futur.

El campus

Nosaltres hi posem les eines i el mètode. Tu, el talent.

A BAU ampliem i millorem constantment les infraestructures per fer-les cada dia més modernes i adequades d’acord amb les últimes necessitats que generen el disseny, les arts i la recerca per a la millora de la societat i la transformació social.

El campus disposa de tota mena d'instal·lacions i d’equipaments tècnics i audiovisuals per a la producció i el prototipatge de solucions creatives i de disseny. I en l’entorn únic del Poblenou, un barri en plena transformació, amb gran accessibilitat a través del transport públic i de carrils bici, i envoltat de residències i activitats d'oci.


Aules i tallers

BAU ofereix als estudiants tallers oberts i tutoritzats per desenvolupar els seus projectes. Entre els espais de treball, pensats perquè els alumnes hi experimentin amb plena llibertat, destaquen el plató de fotografia i vídeo, el laboratori audiovisual, aules informàtiques amb entorns Mac, i els tallers de fabricació digital, expressió artística, maquetes, serigrafia, patronatge, confecció, tipografia, dibuix, pintura i escultura, entre d’altres.


Biblioteca

Amb més de 10.000 títols catalogats, la biblioteca de BAU és un recurs essencial per completar la docència i enriquir la investigació. Com a font de coneixement i inspiració, la biblioteca ofereix un catàleg que s’amplia i s’actualitza periòdicament, amb llibres, revistes i publicacions de tota mena, des de troballes locals fins a capçaleres de referència mundial, amb una quantitat significativa de volums físics introbables a la xarxa. La biblioteca és també un espai lluminós i acollidor que fomenta l’autoaprenentatge, la recerca i la creació.

 


Cafeteria

La vida a BAU és molt més que estudi, projectes i entregues. Al bar, al centre de la nau principal i amb servei de restauració i electrodomèstics d’autoservei, es troben, discuteixen i convergeixen punts de vista i problemàtiques creatives de totes les persones que conviuen a BAU – estudiants, professors, investigadors i treballadors.

Més enllà del bar, el centre disposa d’espais de trobada, tant interiors com exteriors, perquè els alumnes comparteixin temps de qualitat i evasió, i també per llegir o descansar.


Ecològics i sostenibles

A BAU potenciem la cultura saludable i el consum responsable. Per cuidar el medi ambient i contribuir a una societat més verda, promovem una filosofia acadèmica i de vida enfocada a la transformació social i al bé comú.

Aquest compromís es veu reflectit en les nostres instal·lacions, amb un sistema energètic de calefacció connectat a la xarxa de residus de Barcelona i amb el foment de l'ús de mitjans de mobilitat sostenible.

Estudiar a BAU

A BAU els alumnes són sempre al centre de totes les accions i projectes. Vivim, aprenem i construïm entre tots i totes un espai efervescent, vibrant i ple d’estímuls artístics, culturals i personals.

Estudiants

BAU ofereix un entorn ideal per desenvolupar la creativitat i formar professionals del disseny i les belles arts amb plenes competències personals i professionals. Alhora, fomentem dinàmiques creatives on els estudiants explorin materials, idees, formes, colors i textures sense límits, en espais diàfans equipats amb totes les eines necessàries. Creiem en un disseny i unes belles arts atrevides i orgàniques i no ens fa por embrutar-nos, manipular o desordenar. Entenem el caos com una font d’inspiració i la discrepància com un oportunitat de reflexió.

 

 


Professorat

Els docents de BAU comparteixen amb els alumnes la passió pel món de les arts i el disseny i la sensibilitat social i cultural a l’hora d’idear i desenvolupar els projectes acadèmics. La gran majoria són professionals consolidats, amb vincles sòlids i actius amb el món laboral i amb contacte directe amb les últimes tendències del sector.

 


Projectes

A BAU donem tanta importància als projectes acadèmics en si com al procés que viu cada dissenyador i artista des de la gènesi de la idea fins a l’entrega final. Vivim aquest procés amb intensitat i fomentem l’autocrítica permanent i l’intercanvi d’opinions entre companys i professors.

El punt culminant de cada projecte és la presentació a tot l’equip de classe, en què els alumnes han de defensar la seva feina i argumentar els passos que han seguit fins al resultat final. Les presentacions són sinònim de nervis i tensió, però també de satisfacció i de plenitud per explicar i compartir l’experiència única de presentar un projecte acabat després de setmanes i mesos de feina.


Connectats amb el present

BAU ha estat sempre un espai estretament vinculat a la societat. El centre és un espai porós per on l’actualitat es filtra diàriament i on els canvis del món determinen l’acció acadèmica, i viceversa. Animem els alumnes a afilar els sentits i a alimentar diàriament l’esperit crític per no perdre el fil del present.

La irrupció del coronavirus i la transformació de les nostres vides causada per les mesures sanitàries, així com l’impacte físic i emocional de la crisi, han estat també el detonant d’una nova onada de projectes acadèmics de disseny i belles arts més propers que mai a la realitat, amb una forta consciència col·lectiva i amb la convicció que les propostes creatives dels alumnes poden contribuir a solucionar diversos reptes de naturalesa social.

Barcelona, capital del disseny

La comunitat BAU s’estén més enllà del campus i del Poblenou, fins a arribar a tota la ciutat de Barcelona i els seus voltants. Des de la platja, a quatre carrers de BAU, fins al cèntric barri del Born, a 15 minuts a peu.

Els estudiants estan plenament immersos en la dinàmica creativa de Barcelona, on la curiositat intel·lectual i l’activisme social interactuen creativament amb l’art, el disseny i la innovació.

Vine a descobrir com es viu en una de les ciutats més creatives i cosmopolites del món!

  

 

 

 

Del Poblenou al món

Els últims anys, el Poblenou ha experimentat una transformació integral extraordinària. Sense perdre el seu vell caràcter industrial i obrer, el barri ha sabut albergar i concentrar gran part del sector creatiu i tecnològic de la ciutat.

bcn-city-guide_poblenou

Avui el Poblenou és un formiguer de creació contemporània centrat en les indústries del disseny, les TIC, l’experimentació artística i la recerca universitària, a més d'una de les zones de Barcelona més ben connectades amb les últimes tendències internacionals en el món de l’art, el disseny, la moda i la tecnologia. En definitiva, és l’entorn ideal per viure amb plenitud l'experiència del disseny!

I si en algun moment necessites un canvi d’escenari o renovar les fonts d’inspiració, els voltants de la Rambla del Poblenou, una mescla irresistible de tradició i modernitat, i el mar t’obriran les portes a nous horitzons i, qui sap, a les idees més inesperades. 

Segueix-nos!

Assabenta’t de tot el que passa a BAU i al sector de les arts i el disseny i descobreix un món ple de creativitat.

 

BAU-Instagram-iconBAU-Facebook-iconBAU-Twitter-iconBAU-Linkedin-iconBAU-Youtube-iconBAU-Vimeo-iconBAU-Tiktok-icon

Vine a conèixer-nos!

Si vols conèixer BAU més a fons, tens algun dubte o consulta o vols venir a visitar el centre, pots programar una cita (online o presencial) i t'atendrem personalment.
Programa una cita