Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar

Programa de Doctorat

El Programa de Doctorat en Disseny i Comunicació contribueix al creixement qualitatiu de la recerca acadèmica d'alt nivell relacionada amb les disciplines del disseny i de la comunicació.

Presentació

La Unitat de Doctorat de BAU, organitza la gestió acadèmica i administrativa de les activitats pròpies dels estudis de doctorat. Neix amb l'objectiu d'acompanyar i impulsar les diferents tesis doctorals que s'estan desenvolupant en el marc del centre. És un espai nascut per a fomentar la investigació, facilitar l'intercanvi de sabers i impulsar la cooperació entre la comunitat investigadora del centre.

Per això s'organitzen de manera periòdica tallers i seminaris de formació doctoral. S'ofereix assessorament i tutela per a les tesis doctorals en marxa. S'organitzen comissions de seguiment i avaluació dels diferents projectes, i es treballa de manera activa per a vincular a la comunitat doctoral amb projectes d'investigació i de transferència de coneixement.

El Programa busca especialment fomentar, amb relació al disseny com a àmbit emergent des del punt de vista acadèmic, la realització de tesis doctorals rigoroses i de qualitat basades en projectes de disseny. Això redundarà en la potenciació de la recerca i l'experimentació dins d'aquest àmbit. D'altra banda, els estrets vincles que s'estableixen entre el disseny i altres esferes del coneixement i, molt especialment, amb el sector de la comunicació, suposarà també una oportunitat per enriquir aquesta recerca en els seus aspectes no només de caràcter tecnològic o industrial, sinó aprofundint en les seves dimensions filosòfiques, socials, polítiques, culturals i artístiques.

Fitxa tècnica

Titulació: Doctorat en Disseny i Comunicació

Edició: 1a

Centre: Unitat de Doctorat de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona i l'Escola de Doctorat UVic-UCC.

Idiomes: Català/castellà i anglès

Places: 10

Durada: 3 anys

Objectius

Aquest programa de doctorat té com a objectius reforçar acadèmicament els estudis sobre disseny i comunicació, i culminar una estructura acadèmica d'aquestes disciplines juntament amb els graus i els màsters afins. Aquest programa permet també completar els estudis de disseny i comunicació de tercer cicle, contribuint a crear una comunitat de recerca i nous coneixements.

Línies de recerca

El programa de doctorat s'estructura en dues línies:

 • Disseny i societat. Polítiques, art i educació.
 • La comunicació i els seus entorns. Corporacions i institucions; mitjans, xarxes i territori. 

Grups de recerca

Per assolir els objectius del programa i garantir l'aproximació multidisciplinària que es vol donar a les tesis doctorals, hi participen investigadors de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic-UCC i de BAU Centre Universitari de Disseny, que són alhora membres dels següents grups de recerca:

 • Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social – GREDITS
 • Institut de Materialitats Polítiques (IMP)
 • Grup de Recerca Educativa de la UVic-UCC (GREUV)
 • Grup de Recerca Learning, Media & Social Interactions (LMI)
 • Grup de Recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori (TRACTE)

Sortides professionals

Les principals sortides professionals d’aquest programa de doctorat són les següents:

 • Recerca en les àrees concretes del programa de doctorat (institucions públiques o privades).
 • Docència en les àrees concretes del programa de doctorat (institucions públiques o privades).
 • Ocupació en institucions / administracions públiques (àmbit local, estatal o internacional).
 • Ocupació en institucions / empreses privades en les àrees concretes del programa.

Infraestructures de recerca

Tots els doctorands inscrits al programa de doctorat s'integren en un grup de recerca i, per tant, poden utilitzar els espais específics, els generals i els tallers o laboratoris de què disposen la Facultat d'Empresa i Comunicació i BAU, així com les seves respectives biblioteques.

Accés, admissió i matrícula

El procés d'admissió i matriculació al Programa de Doctorat en Disseny i Comunicació es realitza a través de l'Escola de Doctorat de la UVIC-UCC.

Sol·licita informació