Empreses

A BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona fomentem activament les relacions professionals i empresarials amb líders de la indústria, i adoptem la posició de centre universitari profundament entrellaçat amb el teixit empresarial.

Universitat-empresa i institucions

Col·laborar amb BAU obre un món d'oportunitats a les empreses que s'associen a l'àmbit universitari i investigador, empreses que obtenen accés a talent creatiu i especialitzat, solucions innovadores per a reptes del món real, participació en projectes avançats d'R+D, programes de capacitació a mida, oportunitats per fomentar la propietat intel·lectual, suport a l'emprenedoria i una millora de la seva visibilitat i posicionament. BAU es compromet a fomentar la innovació saludable i ambiental, i a contribuir a la transformació social i professional dels mercats i la societat col·laborant amb indústries i institucions.

Contacta amb l'àrea de empreses

Transferència de coneixement i recerca

La sinergia entre educació, transferència de coneixement i recerca es troba al cor de la missió educativa de BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny. El nostre compromís amb l'excel·lència acadèmica capacita els estudiants perquè desenvolupin la seva creativitat i professionalitat. La transferència de coneixement pren forma mitjançant projectes de col·laboració amb empreses que aborden reptes reals i promouen la innovació. La nostra base sòlida de recerca en el terreny creatiu enriqueix l'experiència educativa i permet oferir noves línies de recerca i avenços tecnològics i metodològics tant a la societat com a la indústria creativa.

doctoratsindustrials.gencat.cat

Empreses col·laboradores

La col·laboració amb empreses és fonamental per a un centre universitari de disseny i arts com BAU. Aquests associacions són essencials per enriquir l'experiència educativa i proporcionar als estudiants oportunitats del món real. A més, enforteixen els llaços entre l'àmbit educatiu i l'empresarial, i permeten la transferència de coneixement i la creació de solucions conjuntes als reptes contemporanis. 

Aquesta col·laboració estreta amb les empreses es dissenya a mida per atendre noves i possibles necessitats, i proposar possibles solucions als nous reptes i problemes detectats. 

BAU és membre actiu de nombroses associacions i grups de treball i recerca:

 • Cumulus, Erasmus+, BCD, Clúster Audiovisual, ModaCC (clúster català de la moda), Habitat Clúster Barcelona…
 • Barcelona Activa, ACCIÓ, Eurecat, Leitat, Creu Roja…

BAU en xifres

Dades estadístiques d'inserció i convenis

BAU realitza estudis interns per oferir informació contrastada sobre les taxes d'ocupació dels seus nostres graduats i els acords signats amb empreses per a projectes i pràctiques. Les nostres estadístiques cobreixen resultats laborals, acords en vigor i entrevistes de networking.

Estadístiques d'inserció
Entrevistes i networking
 

Serveis a empreses

 1. Projectes de col·laboració en matèria d'R+D: BAU desenvolupa projectes acadèmics "in CLASS" realitzats dins dels horaris regulars de programes;  projectes de col·laboració que involucren equips multidisciplinaris fora de l'horari regular; i projectes de doctorat industrial que uneixen acadèmia i indústria per a investigacions de diversos anys que aborden necessitats específiques de l'empresa i els doctorands i investigadors.
  Contacta con el área de investigación de BAU
 2. Formació a mida per a empreses: BAU ofereix formació in-company i cursos a mida per a empreses i institucions destinats a millorar les habilitats dels seus equips en terrenys relacionats amb el disseny, l'art i la creativitat.
 3. Suport a l'emprenedoria i incubació de projectes: BAU promou i dona suport a projectes emprenedors iniciats durant els estudis dels alumnes. Oferim un espai d'incubació, facilitem les aliances estratègiques amb institucions promotores d'emprenedoria i brindem orientació contínua per fomentar la creació de noves empreses.
 4. Promoció de la propietat intel·lectual: Ajudem a rastrejar projectes amb potencial d'obtenir patents i facilitem el seu desenvolupament per llençar-los al mercat.
 5. Borsa de treball i serveis professionals: els nostres serveis amplis de recerca de feina atenen les necessitats diverses de les empreses en els terrenys del disseny, la comunicació, l'animació i les indústries creatives. Oferim orientació personalitzada tant a estudiants a la recerca de pràctiques com a graduats a la recerca d'oportunitats laborals.
 6. Talent per a empreses: BAU genera oportunitats de networking entre empreses i antics alumnes, fomentant connexions a través d'entrevistes i interaccions professionals mitjançat la participació en esdeveniments i presentacions institucionals, i posant en contacte directe i facilitant entrevistes professionals a perfils graduats amb la indústria mitjançant el BAU Talent Networking.
 7. Col·laboracions institucionals i acadèmiques, i ús d'espais: Les empreses i institucions poden utilitzar el Campus BAU —més de 10.000 m2 distribuïts entre 3 naus al Poblenou amb espais versàtils i completament equipats— per a esdeveniments privats i públics. Les nostres instal·lacions s'adapten a diverses necessitats, des de conferències i exposicions fins a reunions i presentacions. Els nostres espais moderns i funcionals ofereixen l'escenari ideal per a esdeveniments creatius i professionals. Aquestes col·laboracions es poden realitzar mitjançant una cessió d'espais (a través d'un conveni de col·laboració per fomentar i potenciar les sinergies amb BAU) o mitjançant el servei de lloguer d'espais. .
  Contacta amb l'àrea d'empreses / Contacta amb l'àrea de lloguer d'espais / Descarrega el document de lloguer d'espais

Alumni BAU

La nostra comunitat d'antics alumnes representa una font valuosa de talent i experiència en els àmbits creatius i professionals. Durant més de 30 anys, BAU ha format dissenyadors i professionals creatius que ara contribueixen a l'èxit i l'excel·lència en diverses indústries.

A BAU participem en la transformació per desenvolupar projectes socials i empresarials amb empreses, institucions i ONG, generant i transferint coneixement per abordar els reptes actuals i futurs, i promovent la transformació social com a agents actius del canvi. La nostra col·laboració amb empreses es materialitza a través de diversos projectes acadèmics, capacitació personalitzada, adquisició de talent mitjançant networking i associacions amb indústries creatives.

A BAU treballem junts per impulsar el creixement professional i l'èxit a la indústria creativa!

Col·labora amb nosaltres

Col·laborar amb BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona ofereix una àmplia gamma d'avantatges significatius a les empreses. Establint relacions amb la nostra institució, les empreses poden gaudir dels beneficis següents

 • Accés a un talent creatiu i especialitzat: A BAU comptem amb una comunitat d'estudiants i antics alumnes altament capacitats i especialitzats en diverses àrees creatives, com ara el disseny, la comunicació, l'animació l la gestió d'indústries creatives. Les empreses poden accedir a aquest talent excepcional per cobrir les seves necessitats de personal altament qualificat.
 • Solucions innovadores a reptes empresarials: La col·laboració amb BAU permet a les empreses presentar reptes i projectes del món real que requereixen solucions creatives i innovadores. Els nostres estudiants i professionals estan entrenats per abordar problemes des de diverses perspectives, fet que pot conduir a enfocaments nous i creatius per a la seva resolució.
 • Participació en projectes de recerca i desenvolupament (R+D): Participant en projectes de col·laboració R+D, les empreses poden beneficiar-se de la recerca i el coneixement generats a BAU. Aquestes col·laboracions poden donar lloc al desenvolupament de nous productes, serveis, metodologies o tecnologies que impulsen la competitivitat i la diferenciació en el mercat.
 • Formació personalitzada: BAU ofereix programes de formació a mida per a empreses i institucions, adaptats a les seves necessitats i requisits específics. Això permet capacitar els equips en àrees relacionades amb el disseny i la creativitat, millorant així les seves habilitats i competències.
 • Accés a una xarxa àmplia de contactes professionals: Mitjançant esdeveniments, activitats de networking i la nostra borsa de treball, les empreses tenen l'oportunitat d'establir connexions amb professionals, estudiants i exalumnes. Això pot conduir a futures col·laboracions, contractacions o projectes conjunts que enriqueixin la seva xarxa de contactes.
 • Foment de patents i propietat intel·lectual: BAU brinda seguiment a projectes amb potencial d'obtenir patents, fet que representa una oportunitat perquè les empreses protegeixin i comercialitzin les seves innovacions de manera efectiva.
 • Suport a l'emprenedoria i empreses emergents: La col·laboració amb BAU brinda a les empreses l'oportunitat de connectar-se amb projectes emprenedors i innovadors que neixen al nostre centre. Això pot conduir a aliances estratègiques o, fins i tot, a inversions en noves iniciatives amb un gran potencial de creixement.
 • Visibilitat i posicionament destacats: Les empreses col·laboradores de BAU es beneficien del posicionament de BAU i visibilitat a través de mencions i reconeixements en el nostre lloc web, esdeveniments i publicacions relacionades amb les col·laboracions. Això enforteix la seva imatge de marca i les converteix en referents en l'àmbit creatiu.
 • Accés a la comunitat de BAU: Col·laborar amb BAU permet a les empreses integrar-se a la comunitat acadèmica i creativa vibrant del nostre centre, cosa que pot generar oportunitats de networking i col·laboració a llarg termini.