Empreses i Inserció laboral

El Servei d'Inserció Laboral de BAU dona resposta a les necessitats d'inserció d'empreses, estudiants i alumni, i els acompanya en la seva promoció dins de l'àmbit laboral.

Empreses i Inserció laboral

Apartats

Presentació

Cada any BAU signa més de 150 nous convenis amb una gran diversitat d'empreses i institucions vinculades al món de les arts i el disseny.

Aquesta vinculació empresarial, juntament amb la planificació anual d'accions i programes d’orientació laboral, permet als nostres estudiants i alumni accedir al mercat laboral mitjançant pràctiques externes o la contractació professional.

Estudiants

Pràctiques a empreses

Les pràctiques a empreses són una activitat formativa que permet als estudiants aplicar i complementar els coneixements adquirits per afavorir l’adquisició de les competències claus per al seu l’exercici professional.

Els estudiants de BAU tenen contractada en el moment de formalitzar la matrícula una assegurança privada que cobreix accidents que es puguin produir en el centre o en el trajecte d’anada o tornada al centre de pràctiques. Per a més informació sobre les cobertures i prestacions pots consultar la web de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Existeixen diferents modalitats de pràctiques en empreses:

Pràctiques curriculars

Es configuren com una activitat acadèmica integrada en els plans d'estudis del Grau en Disseny i del Grau en Belles Arts i es realitzen durant el 4t curs de la titulació. Tenen la mateixa consideració que qualsevol altra assignatura i, per tant, són obligatòries.

Pràctiques extracurriculars

Aquestes pràctiques les poden realitzar tots els estudiants de BAU de forma voluntària, no estan integrades en els diferents plans d’estudis i es realitzen de la mateixa manera que les curriculars en empreses, institucions, entitats i fins i tot en serveis i departaments propis de BAU.

Pràctiques no laborals

El SOC ofereix als Alumni en situació d’atur la possibilitat de realitzar pràctiques no laborals en empresa durant mínim 3 o màxim 9 mesos L'objectiu és dotar les persones joves amb qualificació d'experiència laboral per a la seva inserció laboral.

Pràctiques/Feina a l’estranger

Les pràctiques o feina a l’estranger és una de les experiències que més valor afegit pot aportar al currículum professional. Els estudiants de BAU tenen la possibilitat de realitzar estades de pràctiques a l’estranger durant el curs acadèmic. El programa en què participen més estudiants és l’Erasmus Pràctiques, però també es poden fer convenis generals i específics fora d’Europa.

Hi ha diverses opcions per anar a treballar o fer pràctiques a l'estranger: es pot optar per inscriure's a borses de treball en línia, consultar les ofertes de treball en països europeus de la Xarxa EURES o consultar les propostes que es publiquen en les diferents plataformes de gestió d’ofertes de BAU.

 

Cercar ofertes

Els estudiants i alumnis de BAU poden accedir al portal d’ofertes, on trobaran una gran diversitat d’oportunitats de pràctiques i laborals relacionades amb la seva titulació.

PORTAL DE PRÀCTIQUES

 

Orientació Professional

Des del Departament d’Inserció Laboral s'ofereixen als estudiants i alumni diferents accions d'orientació amb l'objectiu d'afavorir el pas durant la transició de la vida universitària al món laboral.

D’acord amb el nostre pla d’inserció laboral s’ofereixen activitats formatives i d’orientació, es fa un seguiment en la participació activa en concursos, es promouen beques i s’organitzen esdeveniments enfocats al networking i l’emprenedoria.

Programa d’activitats formatives

Les activitats formatives estan adreçades als nostres estudiants amb l’objectiu d’ajudar a dissenyar el seu projecte acadèmic i professional. Són formacions que poden ser a mida, individuals o en grup.

El currículum i la carta de presentació (abril): es treballen el currículum i la carta de presentació com la primera presa de contacte amb el món laboral. Aquesta activitat compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Entrevista de feina (abril): es donen els recursos òptims per afrontar una entrevista de feina amb seguretat i èxit. Aquesta activitat compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Orientació cap a la creació del portfoli (maig): es donen recursos i consells per mostrar de la millor manera possible una selecció dels treballs i projectes enfocats al mercat actual.

Crea el teu Elevator Pitch (maig): es treballen els trets diferencials de cada estudiant perquè els puguin utilitzar en diferents àmbits i recursos (networking, portfoli, perfils socials, fires, trobades professionals, etc.). Aquesta activitat està gestionada per BAU i la Coordinació d'orientació professional de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona).

BAU Talent Networking (setembre): coincidint amb el final de curs, BAU organitza aquest acte de networking, on es facilita la trobada entre empreses i estudiants per obrir canals i oportunitats professionals.

Cicle d’activitats d’orientació

Les activitats d'orientació estan adreçades als nostres estudiants amb l’objectiu de fer un acompanyament i/o assessorament sobre temàtiques d’interès mitjançant diverses sessions informatives.

Sessió Informativa sobre les pràctiques externes (desembre): sessió dirigida als estudiants del Grau en Disseny i del Grau en Belles Arts per informar sobre el procediment, gestió i temporalitat de les pràctiques curriculars.

Sessió Informativa sobre les pràctiques a l’estranger (febrer): sessió d’orientació per informar de la possibilitat i procediments de fer pràctiques a l’estranger mitjançant la beca Erasmus pràctiques.

Sessió Informativa sobre el cicle d’accions de promoció del talent (març): sessió informativa per donar a conèixer com apropar les empreses als nostres estudiants mitjançant sessions de networking.

Masterclass: Marca Personal, networking i LinkedIn (maig): masterclass orientada a perfils juniors per realçar el seu posicionament dins l’àmbit professional mitjançant el networking i LinkedIn.

Beques

Les beques de pràctiques per a estudiants representen una bona oportunitat professional per iniciar-se en el món laboral.

Erasmus pràctiques: beques per fer pràctiques de mínim tres mesos en empreses o institucions d’altres països europeus per a estudiants universitaris i gestionades per la pròpia universitat. Per cercar una empresa o una entitat de pràctiques a un altre país, existeixen diferents canals de recerca: cercadors, ambaixades, gremis, associacions de professionals, multinacionals, portals de feina per sector, etc.

Beca Santander de Pràctiques en Empreses: el programa de beques Santander-CRUE-CEPYME és una iniciativa conjunta de CRUE Universitats Espanyoles, Banc Santander i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) per facilitar l’accés dels joves al món laboral. Amb aquesta finalitat atorga beques per la realització de pràctiques en petites i mitjanes empreses i amb autònoms.

Beques Connecta’t Carnet Jove: l’Agència Catalana de la Joventut ofereix 12 Beques Carnet Jove, del Programa Connecta’t, amb una dotació econòmica de 5.000 € i ofereix una experiència professional d’un any en una empresa referent amb tasques qualificades. Els àmbits són disseny, il·lustració, fotografia, ràdio i premsa escrita, realització, caracterització, vestuari, muntatge musical, ambientació televisiva i Acció Social. Quan s’obri la convocatòria, podeu descarregar-ne les bases i participar-hi a carnetjove.cat/connectat.

Empresa

Pràctiques en empresa

BAU disposa d’una borsa de treball molt activa. Anualment es tramiten un gran nombre de convenis i ofertes gràcies al contacte permanent que es manté amb una àmplia diversitat d’empreses i institucions.

Al llarg del curs acadèmic, s’ofereix la possibilitat d'acollir estudiants en pràctiques, gestionar ofertes i participar en activitats d'inserció, orientació i networking professional.

 

Alta d’ofertes

Si es vol oferir una plaça de pràctiques o de feina es pot publicar la vacant en els diferents portals d’ofertes que gestiona el departament d’Inserció Laboral.

 

PUBLICACIÓ OFERTA PER PRÀCTIQUES - ESTUDIANTS BAU

PUBLICACIÓ OFERTA DE FEINA- ALUMNI BAU