Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar

BAU Nit, Diploma en Disseny Gràfic

El Diploma en Disseny Gràfic "BAU Nit" ofereix una formació bàsica i completa del que ha de conèixer i saber fer un dissenyador gràfic: des dels principis del disseny, de la tipografia i de la fotografia, fins l’aplicació i peculiaritats de les diferents especialitzacions del disseny (disseny editorial, packaging, imatge corporativa, publicitat, disseny multimèdia i gràfica de l’entorn).

 • Període lectiu: D'octubre 2019 a juny 2020
 • Horari: Dimarts, dimecres i dijous de 20 h a 22 h
 • Modalitat: Presencial
 • Idioma: Català / Castellà
 • Preu: 2.940 €
 • Durada: 3 anys acadèmics
 • Titulació: Diploma en Disseny Gràfic "BAU Nit" atorgat per la UVic-UCC
 • Crèdits: 90 ECTS

El programa

El Diploma en Disseny Gràfic "BAU Nit" ofereix una formació bàsica i completa del que ha de conèixer i saber fer un dissenyador gràfic: des dels principis del disseny, de la tipografia i de la fotografia, fins l’aplicació i peculiaritats de les diferents especialitzacions del disseny (disseny editorial, packaging, imatge corporativa, publicitat, disseny multimèdia i gràfica de l’entorn).

Cada trimestre s’imparteix una assignatura projectual per al desenvolupament pràctic de projectes que es complementa amb una assignatura teòrica per reforçar la formació bàsica i cultural de l’alumne.

Objectius

A les aules, el professor-tutor manté una relació intensa amb l’alumne que permet una atenció i un seguiment personalitzat de la seva formació.

En el primer curs s’introdueixen els principis bàsics del disseny i es realitzen projectes basats en els diferents àmbits professionals.

En el segon curs s’augmenta la complexitat dels projectes i es centra en els sectors més clàssics del disseny gràfic: disseny editorial, imatge corporativa i disseny publicitari.

En el tercer curs es treballa la gràfica en una nova dimensió, ja sigui mitjançant el disseny de packaging, la gràfica de l’entorn i/o el disseny multimèdia.

Assignatures

Projectes I

Es realitzaran diferents projectes breus (tríptic, packaging, portada de llibre, samarreta,…) a través dels quals s’aprendran els principis del disseny. Està estructurat en base a l’anàlisi de l’encàrrec, el desenvolupament del projecte i l’anàlisi del resultat.

Història del disseny

Visió general sobre la història del disseny gràfic i la seva evolució des de l’Antiguitat fins a l’era digital.

Infografia I - Illustrator

Ofereix a l’alumne el coneixement de les eines informàtiques i la comprensió de la seva utilitat com a eina creativa. Es mostra el funcionament del programa (software) per poder desenvolupar un projecte de disseny amb l’objectiu d’adquirir els coneixements en disseny vectorial.

Tipografia I

Introducció als principis bàsics de la tipografia. La seva història (des de l’origen de l’escriptura capital romana fins als nostres dies), els seus conceptes (formals i funcionals) i les seves diferents solucions i aplicacions dins el panorama gràfic.

Editorial

Mitjançant l’anàlisi de casos pràctics, es posa a l’alumne en contacte amb les diferents aplicacions del disseny editorial desenvolupant de manera objectiva la seva sensibilitat a cada tipus de publicació i la seva capacitat per plasmar conceptes segons els paràmetres predeterminats a cada activitat proposada.

Identitat Corporativa

Tractar la marca com a element identificador bàsic i aprofundir en el manual d’identitat corporativa com a eina de control per a l’aplicació de la corporativitat de la marca.

Publicitat

Conèixer el sentit i objectius que persegueix una campanya de publicitat dins el marc de la comunicació i el màrqueting. Es presenten les diferents figures que formen part de l’equip d’una agència i les relacions que s’estableixen entre client i agència. Finalment es desenvolupa una campanya completa, adaptant un mateix concepte a les diferents peces que la composen.

Infografia II - InDesign

Apropar l’estudiant al coneixement de les eines d’autoedició amb el propòsit de poder optimitzar el procés de creació i producció amb solucions professionals per dissenyar i maquetar.

Tipografia II

Estudi dels elements bàsics que conformen un bon treball tipogràfic. Totes les classes començaran amb l’anàlisi de treballs tipogràfics per finalitzar amb un exercici que ajudi l’alumne a comprendre la complexitat de cada projecte i a desenvolupar la seva capacitat de resolució de l’exercici.

Fotografia I

Aquesta assignatura proporciona als alumnes un coneixement de primera mà del sistema fotogràfic (tant en la vessant analògica com en la digital), orientat bàsicament cap al control de l’execució de fotografies des del punt de vista del disseny gràfic.

Packaging

El Packaging és un element clau en el disseny de qualsevol producte ja que és l’embolcall i, per tant, el primer impacte que rep el comprador. En aquest curs l’estudiant aprendrà a reconèixer el bon packaging, tant pel seu disseny tridimensional com pel seu disseny de superfície.

S’estudiaran diferents tipus de packaging: caixes, ampolles, embolcalls, bosses, etc. A través de diversos projectes, l’estudiant realitzarà dissenys de packaging propis de productes molt diferents tenint en compte el mercat al que van dirigits, la viabilitat de l’envàs, la qualitat de la comunicació sobre l’envàs i l’efectivitat comercial del conjunt.

Disseny Multimèdia

Aprendre a utilitzar i combinar múltiples mitjans d’expressió tals com la tipografia, les imatges, l’animació, el so i l’interactivitat, per presentar o comunicar informació. Aquests coneixements estaran centrats en el disseny gràfic aplicat a l’entorn digital.

Gràfica de l’entorn

En aquesta assignatura s’estudia l’aplicació del disseny gràfic a l’espai, ja sigui un aparador, un estand comercial, una exposició o la senyalització d’un espai. A través d’un recorregut històric, un repàs de diferents projectes de gràfica aplicada a l’entorn i una revisió de materials, l’alumne durà a terme un projecte on haurà d’aplicar els coneixements adquirits en un espai en tres dimensions.

Infografia III - Adobe Photoshop

Photoshop: programa líder mundial per a l’edició digital de la imatge (retoc fotogràfic, fotomuntatge d’imatges, efectes especials). És el software més utilitzat en el Disseny Gràfic. Realitzar captació de la imatge mitjançant l’escàner o màquina digital per al seu posterior tractament digital.

Tipografia III

Explorar i potenciar la capacitat connotativa de la tipografia com a portadora d’identitat. Aprofundir en l’aplicació de les estructures tipogràfiques com a suport compositiu de les peces gràfiques. Resoldre enunciats conceptuals i problemes de comunicació mitjançant solucions tipogràfiques. Estimular l’experimentació tipogràfica.

Fotografia II

La construcció i crítica de les imatges serà el principi que guiarà aquesta assignatura.

Sortides professionals

 • Estudis de disseny gràfic en tots els camps professionals (editorial, packaging, identitat corporativa, multimèdia, senyalètica,...)
 • Agències de Publicitat
 • Agències de Comunicació
 • Director d’art
 • Departaments de disseny en empreses públiques o privades
 • Equips multidisciplinaris de disseny
 • Empreses de senyalització
 • Empreses de comunicació multimèdia

Preu

El cost total del curs 2019/2020 és de 2.940 €

BAU, Centre Universitari de Disseny ofereix diferents condicions de pagament de l'import del curs.

 • Pagament únic: Amb un descompte del 3%
 • Pagament fraccionat: Consta de un primer pagament de 780 € en formalitzar la matrícula + 9 mensualitats fixes de 240 € (d’octubre a juny).

Opció de finançament mitjançant entitats bancàries.

Per més informació, pots possar-te en contacte amb el departament d'Administració de BAU, Centre Universitari de Disseny (93 415 34 74).

Matriculació

Els estudis de BAU NIT disposen de places limitades. El procés d'inscripció s'inicia al mes de gener i finalitza quan s'esgotin les places disponibles o en iniciar-se el curs.

Per a iniciar el tràmit d'admissió, el candidat haurà de realitzar una preinscripció que es realitza descarregant i emplenant la sol·licitud d'ingrés.

Sol·licitud d’ingrés (disponible a partir de gener de 2020)

Aquesta sol·licitud ha d'anar acompanyada d'un Curriculum vitae, una còpia del DNI per totes dues cares vigent (estudiants espanyols) o passaport o CID vigent (estudiants estrangers) i l'acreditació dels estudis (opcional) i enviar-la a secretaria@bau.cat.

Una vegada presentada la sol·licitud d'ingrés i la documentació requerida, BAU es posarà en contacte amb el candidat per a notificar-li, via email, la resolució sobre la seva admissió i la formalització de la matrícula, si escau.

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb com més aviat millor.