Grau en Belles Arts

María Fernanda Moscoso

Doctora. Llicenciada en Antropologia. Recerca. Art

Titulacions i formació acadèmica

  • Doctora acreditada en Antropologia. Freie Universität Berlin (2011)
  • Màster en Migracions i Refugi. UAM (2006)
  • Màster en Cultural Studies. UASB (2004)
  • Diplomada en Antropologia i Pensament Filosòfic Espanyol. UAM (2004)
  • Estada postdoctoral a Àrea Studies de la Freie Universität Berlin (2012)

Activitat i / o trajectòria professional

Investigadora trans-disciplinar. És Tercer Premi Nacional d'investigació Marquès de Lozoya a Espanya (2011); candidata a l'Ernst-Reuter-Prize pel Departament d'Antropologia de la Freie Universität Berlin (2011). Ha estat docent i investigadora en diverses universitats a Europa i Amèrica Llatina. Actualment és professora titular a BAU, forma part de Gredits (Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social) i d'Alteracions (metodologies trans-disciplinars i crítiques). Participa en diferents espais de recerca dins i fora de la universitat (seminari Euraca, xarxa MISEAL de la Freie Universität Berlin, Grup de recerca Medaccions, Research Collective on Digital Media & Culture de la UOC).

Recerca

Les seves línies d'investigació principals són la memòria material i les migracions, les pedagogies crítiques, l'etnografia experimental i els estudis i pràctiques en art i disseny de-colonials. Durant els últims anys, ha incursionat en el camp de les metodologies trans-disciplinars i experimentals, desenvolupat projectes, tallers i seminaris, dins i fora de la universitat.

Publicacions

Escriu en diferents formats i mitjans. Entre d'altres, és autora de el llibre "Biografía para uso de los pájaros: infancia, memoria y migración" (2013). Els seus treballs han estat publicats en revistes acadèmiques, llibres, fanzines i mitjans electrònics. Col·labora amb l' Estado Mental i Plan V, el Salto y el diario.es.