Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar

Inserció Laboral

El Servei d'Inserció Laboral de BAU dona resposta a les necessitats d'inserció dels estudiants i els alumni, i els acompanya en la seva promoció dins l'àmbit laboral.

Inserció Laboral

Apartats

Presentació

Cada any BAU signa més de cent nous convenis amb una gran diversitat d'empreses i institucions vinculades al món del disseny.

Aquesta vinculació empresarial, juntament amb la planificació anual d'accions i programes d’orientació laboral, permet als nostres estudiants i alumni accedir al mercat laboral mitjançant pràctiques externes o la contractació professional.

Estudiants

Pràctiques en empresa

Les pràctiques en empresa són una activitat formativa que permet als estudiants aplicar i complementar els coneixements adquirits per afavorir l’adquisició de les competències claus pel seu l’exercici professional.

Els estudiants de BAU tenen contractada en el moment de la formalitzar la matrícula una assegurança privada que cobreix accidents que es puguin donar en el centre o en el trajecte d’anada o tornada al centre de pràctiques. Per més informació sobre les cobertures i prestacions pots consultar la web de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Existeixen diferents modalitats de pràctiques en empreses:

Pràctiques curriculars

Es configuren com una activitat acadèmica integrada en el pla d'estudis del Grau en Disseny i es realitzen durant el 4rt curs de la titulació. Tenen la mateixa consideració que qualsevol altra assignatura per tant són obligatòries.

Pràctiques extracurriculars

Aquestes pràctiques les poden realitzar tots els estudiants de BAU de forma voluntària, no estan integrades en els diferents plans d’estudis i es realitzen de la mateixa manera que les curriculars en empreses, institucions, entitats i fins i tot en serveis i departaments propis de BAU.

Pràctiques no laborals

El SOC ofereix als Alumni en situació d’atur la possibilitat de realitzar pràctiques no laborals en empresa durant mínim 3 o màxim 9 mesos L'objectiu és dotar les persones joves amb qualificació d'experiència laboral per a la seva inserció laboral.

Pràctiques/Treball a l’estranger

Les pràctiques o feina a l’estranger és una de les experiència que més valor afegit pot aportar al currículum professional. Els estudiants de BAU tenen la possibilitat de poder realitzar estades de pràctiques a l’estranger durant seu curs acadèmic. El programa en què participen més estudiants és l’Erasmus Pràctiques però també es poden fer convenis generals i específics fora d’Europa.

Hi ha diverses opcions per  anar a treballar o fer pràctiques a l'estranger, es pot optar per inscriure's a borses de treball en línia, consultar les ofertes de treball en països europeus de la Xarxa EURES o consultar les propostes que es publiquen en les diferents plataformes de gestió d’ofertes de BAU.

 

Cercar ofertes

Els estudiants de BAU o Alumni, poden accedir als diferents portals d’ofertes, on hi trobaran una gran diversitat d’oportunitats de pràctiques i de feina laboral relacionades amb la seva titulació.

Portal Inserció laboral de BAU

Sol·licitar accés al departament d'Inserció Laboral (insercio.laboral@bau.cat).

 

Orientació Professional

Des del Departament d’Inserció Laboral s'ofereixen als estudiants i alumnis diferents accions d'orientació  amb l'objectiu d'afavorir el pas durant el transcurs de la vida universitària cap el món laboral.

D’acord amb el nostra pla d’inserció laboral s’ofereixen activitats formatives i d’orientació, es fa un seguiment en la participació activa en concursos, es promouen beques i s’organitzen events enfocats al networking i l’emprenedoria.

Programa d’activitats formatives

Les activitats formatives estan adreçades als nostres estudiants amb l’objectiu d’ajudar a dissenyar el seu projecte acadèmic i professional. Són formacions que poden ser a mida, a nivell individual o grupal.

El currículum i la carta de presentació (abril): Es treballa el currículum i la carta de presentació com la primera presa de contacte amb el món laboral. Aquesta activitat compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Entrevista de feina (abril): Es donen els recursos òptims per poder afrontar una entrevista de feina amb seguretat i èxit. Aquesta activitat compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Orientació cap a la creació del porfoli (maig): Es donen recursos i consells per mostrar de la millor manera possible una selecció dels treball i projectes enfocats al mercat actual.

Crea el teu Elevator Pitch (maig):  Es treballa el/s tret/s  diferencials de cada estudiant per tal que ho puguin utilitzar en diferents àmbits i recursos (networking, portafoli, perfils socials, fires, trobades professionals, etc.). Aquesta activitat està gestionada per BAU i la Coordinació d'orientació professional de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona). 

BAU Talent Networking (setembre): Coincidint amb la fi de curs, BAU organitza aquest acte de networking, on es facilita la trobada entre empreses i estudiants per tal d’obrir canals i oportunitats professionals.

Cicle d’activitats d’orientació

Les activitats d'orientació estan adreçades als nostres estudiants amb l’objectiu de fer un acompanyament i/o assessorament envers temàtiques d’interès, mitjançant diverses sessions informatives.

Sessió Informativa sobre les pràctiques externes (desembre): Sessió dirigida als estudiants de Grau en Disseny per informar sobre el procediment, gestió i temporalitat de les pràctiques curriculars.

Sessió Informativa sobre les pràctiques a l’estranger (febrer): Sessió d’orientació per informar de la possibilitat i procediments de fer pràctiques a l’estranger, mitjançant la beca Erasmus pràctiques.

Sessió Informativa sobre el cicle d’accions de promoció del talent (març): Sessió informativa per donar a conèixer com apropar les empreses al nostres estudiants mitjançant sessions de networking.

Masterclass: Marca Personal, networking i LinkedIn (maig): Masterclass orientada a perfils juniors per realçar el seu posicionament dins l’àmbit professional mitjançant el networking i LinkedIn. 

Beques

Les beques de pràctiques per a estudiants representen una bona oportunitat professional per iniciar-se en el món laboral.

Erasmus pràctiques: Són beques per fer pràctiques de mínim 3 en empreses o institucions d’altres països europeus per a estudiants universitaris i gestionades per la pròpia universitat. Per cercar una empresa o una entitat de pràctiques a un altre país, existeixen diferents canals de recerca: cercadors, ambaixades, gremis, associacions de professionals, multinacionals, portals de feina per sector, etc.

Beca Santander de Pràctiques en Empreses: El programa de beques Santander-CRUE-CEPYME és una iniciativa conjunta de CRUE Universitats Espanyoles, Banc Santander i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) per tal de facilitar l’accés dels joves a el món laboral. Amb aquesta finalitat atorga beques per la realització de pràctiques en petites i mitjanes empreses i amb autònoms.

Beques Connecta’t Carnet Jove: L’Agència Catalana de la Joventut ofereix 12 Beques Carnet Jove, del Programa Connecta’t, amb una dotació econòmica de 5.000 € i ofereix una experiència professional d’un any en una empresa referent amb tasques qualificades. Els àmbits són disseny, il·lustració, fotografia, ràdio i premsa escrita, realització, caracterització, vestuari, muntatge musical, ambientació televisiva i Acció Social. Podeu, quan s’obri la convocatòria, descarregar les bases i participar-hi a carnetjove.cat/connectat.

Empresa

Pràctiques en empresa

BAU disposa d’una borsa de treball molt activa, pel gran nombre de convenis i ofertes que tramitem anualment gràcies al  contacte permanent que es manté amb una gran diversitat d’empreses i institucions.

S’ofereix al llarg del curs acadèmic, la possibilitat d'acollir estudiants en pràctiques, gestionar ofertes i participar en activitats d'inserció i orientació i networking professional.

 

Alta d’ofertes

Si es vol oferir una plaça de pràctiques o de feina es pot publicar la vacant en els diferents  portals d’ofertes que gestiona el departament d’Inserció Laboral.

Portal Inserció laboral de BAU

Plataforma JOB TEASER