Grau en Disseny

Paloma G. Díaz

Doctora. Llicenciada en Ciències de la Informació (Imatge). Arts digitals. Noves tecnologies

Titulacions i formació acadèmica

  • Doctora. Pràctiques artístiques digitals i tecnologies del control i vigilància per la UB (2001-2010)
  • Llicenciada en Ciències de la Informació, especialitat Imatge. UCM

Activitat i/o trajectòria professional

Creadora multimèdia i comunicadora interessada en noves metodologies de desenvolupament de projectes creatius i docents. Va iniciar la trajectòria professional dissenyant interactius. Va anar ampliant coneixements en gestió, una experiència que el va ajudar a gestionar equips transdisciplinaris de treball per al desenvolupament de projectes multimèdia en diverses empreses i organitzacions, activitats que segueix desenvolupant com a freelance. En l'actualitat, combina aquest treball amb tasques de recerca i de docència. Forma part de GREDITS, Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social de BAU.

Recerca

Investiga la manera en què certes tecnologies canvien els nostres entorns quotidians i la nostra autopercepció. Es va especialitzar en media art relacionat amb control i vigilància, tot i que ha ampliat les línies de treball aprofundint i connectant amb aspectes relacionats amb el gènere i la incidència de la intel·ligència artificial en el nostre entorn quotidià.

Publicacions

  • Reinos inalcanzables: el panóptico como utopía de implosión distópica, a Temps de Plom i Plata. Derives Obligades, Ed. Ancarola N.
  • Art GPS: referents de les pràctiques artístiques digitals relacionades amb el control a Zarza Núñez, T. & Sánchez-Moñita, M. (Eds.). Los Flujos de la imagen. ASRI. núm. 17, pàgs. 140-152. Eumed.net-URJC (2019)
  • Mostres de creació crítica digital enfront del (des)control corporal tecnificat, en Comunicacions de les Jornades bodies_perception_design. Barcelona, Bau-CESIC. GREDITS
  • Mostres pioneres al voltant de l'art multimèdia i el control davant els nous paradigmes de la s. XXI, al VII Congrés Online Internacional Sobre Art i Societat, Arte De Los Nuevos Medios. Universitat de Màlaga (2018)
  • Pràctiques digitals crítiques sobre les tecnologies del control de subjectes en la primera dècada de la s. XXI a Inmaterial, vol. 2, núm. 3 (2017)
  • Reacciones en el Media Art ante la vigilancia y el control de datos en la Red: nuevos paradigmas (2001- 2010). Teknocultura, vol. 11, núm. 2, pàgs. 349-382 (2014)
  • Publicacions periòdiques a la revista cultural en línia El Asombrario & Co

 

www.uncoveringctrl.com