Grau en Disseny

Mª Àngels Fortea

Doctora. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Coordinadora del departament de Contextos Culturals

Titulacions i formació acadèmica

  • Doctora en Disseny per la Facultat de Belles Arts de la UB
  • Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la UAB

Activitat i/o trajectòria professional

Coordinadora del Màster Universitari en Recerca i Experimentació en Disseny. Professora agregada des del curs acadèmic 2007-08. Compagina la docència amb la recerca i, en l'actualitat, és membre de GREDITS, Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social. Coordinadora d'Ediciones BAU. També forma part del patronat de la Fundació Història del Disseny.

Recerca

La seva tesi doctoral "El Pop a la manera del disseny gràfic català. El descobriment Pop del passat: dissenyadors - col·leccionistes” és una investigació històrica i historiogràfica sobre el disseny gràfic català desenvolupat durant la dècada dels 60 i els 70. Com a investigadora, s'ha especialitzat en la història de el disseny. El seu camp d'interès és el disseny en general i, més específicament, el disseny gràfic i la comunicació visual, la cultura pop i la dècada dels 60 (els sixties), així com la iconografia en general.

Publicacions

  • La mirada d'America Sanchez. En el catàleg de l’exposició America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical. Ediciones La Bahía (Archivo Lafuente, S.L.U.), Santander (2019)
  • Dissenyadores gràfiques, juntament amb GETLIHC (Grup de Recerca Estudis de Gènere de la Universitat de Vic). Projecte de transferència de coneixement. Coautora (2019)
  • The First Signs of Pop Graphic Art in Barcelona in the 1960s. A: Calvera, A. (Ed.). Barcelona’s Design System (1914-2014). Barcelona: Universitat de Barcelona, Publicacions i Edicions. Capítol de llibre (2018)

 

mangelsfortea.academia.edu/