Postgrau en Motion Design

Josep Maria Rocamora

Doctorand. Realitzador audiovisual i expert en títols de crèdit.

Titulacions i formació acadèmica

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.

Activitat i / o trajectòria profesional

Amb una llarga trajectòria en el sector audiovisual ha treballat en multitud de projectes entre els quals cal destacar “Noticiaris de Catalunya” produït per Institut del Cinema Català i Ajuntament de Barcelona, la sèrie de televisió “Viriato” de José Antonio de la Loma i el llargmetratge “La casa del paraíso” de Santiago Sanmiguel. Exerceix també la docència en diferents centres formatius i universitats.

Recerca

En l'actualitat desenvolupa una tesi doctoral sobre el “Disseny, producció i realització de la gràfica audiovisual en pel·lícules i sèries de televisió a Espanya”, sota la direcció de la Dra. Palmira González del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona

Publicacions

  • Els títols de crèdit, entre la ignorància i la glòria, Els títols de crèdit: producció, disseny i realització. Trípodos (Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna)
  • La república de la llibertat!, Tot recordant… Miquel Porter i Moix. LAIA, Laboratori d’Investigació Audiovisual (Universitat de Barcelona)

Reconeixements

Premi en el Festival de vídeo dels Països Catalans, Estavar (Cerdanya francesa) per Homes i bolets: la tradició catalana, documental antropològic (1983).