Màster en Motion Graphics Design

Andreu Balius

Tipògraf i dissenyador de tipografia

Titulacions i formació acadèmica

  • PhD in Design per la University of Southampton (2013).
  • Estudis de Sociologia en la Universitat Autònoma de Barcelona
  • Disseny Gràfic a l'escola IDEP de Barcelona
  • Graduat en disseny per l'Escola d'Arts i Oficis Llotja de Barcelona (1989)

Activitat i / o trajectòria profesional

Professor en màsters i postgraus en diverses Universitats i centres acadèmics d'àmbit nacional i internacional. Realitza la seva activitat professional com a dissenyador de tipografia en Typerepublic, estudi que va fundar en 2003. Ha desenvolupat projectes tipogràfics des de començaments dels anys 1990 i va ser co-fundador de l'estudi de disseny (tipus)gràfic Typerware, 1993.

Recerca

Investigador en temes de multilingüisme en tipografia i disseny de tipografies multi-escriptura. També realitza projectes tipogràfics basats en la recerca històrica.

Publicacions

  • Type at Work: usos de la tipografía en el diseño editorial, traduït a l'anglès i al francès (2003)
  • Barcelona: The city and its lettering, en Kehrer, Ulrich. StadtAlphabet Barcelona, Sonderzahl Verlagsgesellschaft m. b. H. Viena (2013)
  • El valor de la tipografia en un món global i multilingüe, Temes de Disseny, n. 29, Elisava. Barcelona (2013)

Obra

El seu treball ha format part d'exposicions i publicat en catàlegs i revistes especialitzades. Una selecció del seu treball forma part de la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona.

Reconeixements

És membre de la Association Typographique Internationale - ATypI i de la AGI (Alliance Graphique Internationale) des de l'any 2010. Ha obtingut diversos premis entre els quals destaquen varis “Excellence in Type Design” atorgats per Type Directors Club i per la Association Typographique Internationale - ATypI

 

www.andreubalius.com/ / typerepublic.com/