Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar
Màster en Animació Stop Motion

Adriana Vila

Doctora. Cineasta i artista.

Titulacions i formació acadèmica

  • Doctorat en Antropologia, Universitat de Barcelona
  • Màster en Antropologia i Etnografia, Universitat de Barcelona
  • Llicenciatura en Humanitats, Universitat de Salamanca

Activitat i / o trajectòria profesional

Cineasta, artista i antropòloga. La seva obra es desplaça entre la creació documental, l'estudi etnogràfic reflexiu, i l'experimentació fílmica principalment en Super8 i 16mm. Cofundadora del laboratori de cinema analògic i independent de Barcelona Crater-Lab (crater-lab.org), on combina el seu treball de curaduría, docència i creació de cinema experimental. Ha estat docent convidada en diferents institucions artístiques i cinematogràfiques a Espanya i Amèrica Llatina, actualment és professora de cinema documental i de laboratori fílmic i imparteix un curs permanent de cinema experimental en l'arxiu Xcentric del CCCB.

Recerca

Tesi sobre autoria, construcció biogràfica, imaginaris i representació en la construcció d'un retrat fílmic, basat en el seu llargmetratge documental BELEN.

Obra

Ha projectat la seva obra (llarg documental, curt experimental, performance de cinema expandit) en nombrosos festivals i espais d'art en el món, entre els quals figuren el FID Marseille, Margaret Mead Film Festival, Microscope Gallery, Museu d'Art Modern de Badia, Museu de Belles arts de Caracas, Oberhausen IFF, Edinburgh International Film Festival i IFFR Rotterdam Film Festival, entre altres.

 

www.adrianavilaguevara.com