Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar
Veure tots els workshops

Taller de moviment expressiu

Aquest taller parteix de l'experiència viscuda des del cos, el moviment i l'expressió com a base per a la indagació experiencial dels processos creatius.

 • Edició: 1a
 • Període lectiu: Grup A: del 25 de febrer al 3 de juny / Grup B: del 28 de febrer al 6 de juny
 • Horari:
  • Grup A: Dilluns de 13 a 15 h
  • Grup B: Dijous de 15:30 a 17:30 h
 • Modalitat: Presencial
 • Idioma: Castellà
 • Preu: 375€
 • Crèdits: 3 ECTS

Presentació

Tot procés creatiu requereix de la participació d'un cos. L’aprenentatge passa a través del cos. El cos sencer, no només el cap i la seva capacitat racional, estructuren els nostres aprenentatges i experiències.

A través de la música i de les eines corporals, explorarem els elements amb els que ens relacionem quotidianament (el temps, l'espai, les nostres percepcions, idees o expressions...) per tal de transformar-los i crear-los, obtenint una percepció diferent i ampliada dels mateixos.

Practicar a relacionar-nos amb aquestes dimensions quotidianes des del cos i el moviment, ens ajuda a sortir de les nostres categories mentals habituals, obrint les fronteres per al procés creatiu. Habituar-nos a investigar la llibertat de tenir un cos per a expressar, habitant i transitant espais desconeguts, afavoreix la potència creativa per a qualsevol tasca que es vulgui desenvolupar.

Objectius

 • Aprendre a vivenciar i implicar el cos dins dels processos creatius i d’aprenentatge
 • Potenciar la capacitat expressiva i perceptiva
 • Oferir recursos corporals que permetin la interacció més lliure amb els diferents registres creatius i comunicatius

Temari

La primera part de les sessions estarà orientada a investigar com el cos en moviment es relaciona amb l'entorn: l'espai, el temps, la composició de la matèria/no matèria, les estructures, la linealitat...

La segona part de les sessions s'enfocarà en observar i indagar en la nostra capacitat expressiva. Com el nostre instrument-cos percep, es comunica, genera idees, sent, crea. 
Ambdues parts estaran entrelligades, compartiran elements, però cadascuna posarà el focus en els diferents elements esmentats.

 

Primera part. "El cos, instrument que es mou"

1. ESPAI: la dimensió espaial ens permet explorar l'espai en múltiples aspectes. En aquest cas, ens centrarem en indagar en verticalitat (dalt/baix) i en la horitzontalitat (en diferents nivells). 


2. TEMPS: el temps marca i segmenta la nostra percepció de la realitat. Observem quina relació podem tenir del temps a partir del moviment i la música. 


3. MATÈRIA: les diferents formes que pren la matèria ens ofereixen un camp d'exploració del nostre moviment i de la nostra expressió. 


4. ESTRUCTURA: la idea de linealitat i d'estructura modela una manera de veure el món. A través del moviment —dins d'un context segur— explorarem altres formes.

 

Segona part. "El cos, instrument que expressa"

5. IDEES. Donem cos a les idees o les idees ens donen cos? Explorem com ens relacionem amb les idees des de la nostra matèria-cos, el nostre instrument.


6. PERCEPCIONS. El moviment ens permet indagar en les diferents textures de percepció: les sonores, les tàctils, les visuals... Dibuixem un nou panorama perceptiu. 


7. CREACIÓ. Com volem oferir el que creem? Oferim diferents espais per a crear des del cos i el moviment.

Observacions

No inclou el cost del reconeixement com a crèdits RAC. L’estudiant del Grau en Disseny de Bau que vulgui reconèixer aquest curs com a crèdits RAC haurà de sol•licitar-ho un cop l’hagi superat. El cost del reconeixement serà del 25% del preu crèdit vigent en el moment de la sol•licitud.

Nota

Aquest curs, la programació del qual no està continguda dins del pla d'estudis del Grau en Disseny, està especialment dirigit als estudiants d'aquest pla per a l'obtenció de crèdits RAC, conforme a l'apartat «7.2.1 Activitats culturals i de formació» de la Normativa Acadèmica de la UVic.

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb com més aviat millor.