Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar
Veure tots els workshops

Disseny i benestar. Introducció al human environment design

El potencial del disseny com a estratègia d'innovació i transformació social està plenament acceptat avui dia. No obstant això, han sorgit veus centrades en assenyalar els problemes derivats d'aquestes estratègies i que incideixen especialment sobre el benestar i els entorns (espacials), cada vegada més tecnificats i colonitzats per aparells.

 • Edició:
 • Període lectiu: Del 1 de març al 7 de juny
 • Horari:
  • Grup A: Divendres de 13 a 15h
  • Grup B: Divendres de 15:30 a 17:30h
 • Modalitat: Presencial
 • Idioma: Castellà
 • Preu: 375,00
 • Crèdits: 3 ECTS

Disseny i benestar. Introducció al human environment design

Apartats
Inscriu-te Sol·licita informació

Presentació

El profund abast de la digitalització, amb totes les seves possibilitats, ha canviat els nostres hàbits vitals, el treball i les formes d'aprenentatge, la comunicació, el consum i les relacions socials, i tot això en nom de la “convergència digital” que es considera garantia de progrés, felicitat i benestar.

Els dissenyadors s'enfronten cada vegada més al repte de donar forma a aquesta "convergència digital" en un món que tendeix a la interconnectivitat absoluta però que es presenta desigual i hostil per enormes sectors de la població.

Una bona qualitat de vida requereix considerar el benestar de totes les persones. Això vol dir reflexionar sobre l'escassetat de recursos, la degradació ambiental, així com l'impacte social, cultural i econòmic de les decisions sobre qüestions energètiques, creixement de les ciutats i equipaments domèstics i, per descomptat, sobre els efectes globals i intergeneracionals d'aquesta convergència.

I passa per estimular les pràctiques respectuoses en l'àmbit del disseny i promoure la innovació per a la millora de la qualitat de vida i contribuir a la construcció d'una societat humana rica i plena en la creació de coneixement.

Objectius

 • Adquirir els coneixements fonamentals sobre les característiques biològiques, cognitives i físiques de l'ésser humà sobre la base de l'estudi del benestar en les àrees del disseny, les ciències socials, la sociologia del consum, etc.
 • Entendre els nous models de vida a les ciutats (vida-home-ciutat) sota les complexes relacions i interaccions entre persones-persones, persones-objectes o persones-natura.
 • Analitzar tecnologies elementals aplicades a solucions de disseny integrades a entorns saludables i sostenibles.

Temari

 1. Introducció inicial: Ment i cos: el benestar en l'actual societat del consum i de la informació.
 2. Variables físiques, emocionals, psicològiques, socials, tècniques, culturals i ambientals que intervenen en la consecució del benestar i la seva relació amb l'entorn del disseny.
 3. La convergència digital i l'internet de les coses. De la Smart City a la SmartLife.
 4. Tècniques de disseny per al desenvolupament d'eines i productes que milloren la qualitat de vida.
 5. Tècniques de disseny per a l'arquitectura i els ambients que promouen energies renovables.
 6. Sostenibilitat i solucions de disseny integrades als entorns habitacionals i de treball. Bioenergies, biomaterials, geobiologia i salut global.

Observacions

No inclou el cost del reconeixement com a crèdits RAC. L’estudiant del Grau en Disseny de Bau que vulgui reconèixer aquest curs com a crèdits RAC haurà de sol•licitar-ho un cop l’hagi superat. El cost del reconeixement serà del 25% del preu crèdit vigent en el moment de la sol•licitud.

Nota

Aquest curs, la programació del qual no està continguda dins del pla d'estudis del Grau en Disseny, està especialment dirigit als estudiants d'aquest pla per a l'obtenció de crèdits RAC, conforme a l'apartat «7.2.1 Activitats culturals i de formació» de la Normativa Acadèmica de la UVic.

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb com més aviat millor.