Veure tots els cursos d'estiu

Tècniques d'il·lustració

Coneix diferents tècniques d'il·lustració de la mà d'artistes i professionals, i experimenta amb procediments artístics que enriquiran el teu propi llenguatge, estil i expressió.

Descripció del pla d'estudis

  • Període lectiu: De l'1 al 11 de juliol de 2024
  • Horari: De dilluns a dijous de 10:00 a 12:30
  • Modalitat: Presencial
  • Idioma: Espanyol
  • Preu: 450 €
  • Durada: 20 h
  • Crèdits: 1 ECTS

Presentació

El curs de tècniques d'il·lustració proposa una exploració de tècniques artístiques manuals, senzilles però efectives, dissenyades per enriquir el teu propi llenguatge gràfic. Al llarg del curs tindràs l'oportunitat d'experimentar amb procediments i recursos que afegeixin valor a la teva expressió artística i estil.

El curs està dissenyat i conduït per professionals destacats en l'àmbit de la il·lustració i s'adreça a entusiastes de l'art i la comunicació que desitgin desenvolupar les seves habilitats en el terreny de la il·lustració.

Objectius

  • Explorar i experimentar amb diverses tècniques plàstiques per enriquir el procés de producció artística.
  • Ampliar processos i metodologies que aportin recursos valuosos al disseny d'il·lustracions.
  • Desenvolupar competències de comunicació visual a través de l'experimentació i el domini de tècniques específiques.

Programa

1. Creació de collage

Activarem la nostra expressió personal a través d'aquesta tècnica tradicional que van practicar artistes destacats, com ara Picasso, Hannah Höch o Robert Rauschenberg. Sessió guiada per l'Isis Navarro.

2. Elaboració de monotípies

La monotípia ofereix una forma directa i intuïtiva d'estampació única. Aquesta tècnica senzilla i atractiva aconsegueix diverses qualitats de reproducció i varietat en registres gràfics. Sessió guiada per l'Alexis Rom.

3. Generació de dibuixos picats

La tècnica del dibuix picat, també coneguda com pochoir o stencil, possibilita una forma directa i intuïtiva d'estampació seriada sobre diversos suports, i permet la creació d'imatges úniques que enriquiran el nostre llenguatge gràfic. Sessió guiada per l'Alexis Rom.

4. Realització de cianotípies

Treballar amb fotolits manuals, retalls i objectes exposats al sol per obtenir els tons blaus característics d'aquesta tècnica senzilla i accessible. Aquest mètode permet la seva aplicació en diferents formats i suports. Sessió guiada per l'Alexis Rom.

5. Producció d'stickers

Practicar la composició mitjançant la decoració de diferents superfícies. Els stickers permeten personalitzar objectes, dotant-los d'un gran impacte visual i donant-los un aire fresc i contemporani. Sessió guiada pel Javi Navarro.

6. Pintura amb retoladors

Els retoladors són fàcils de transportar, permeten mescles de color infinites, es poden utilitzar en nombroses superfícies i són compatibles amb altres eines de dibuix. Mitjançant un exercici senzill d'acoloriment, en aquesta sessió descobrirem les nombroses possibilitats que aquesta tècnica ofereix. Sessió guiada pel Javi Navarro.

7. Personalització d'Art Toy

Què passa si tots els il·lustradors participants partim d'un objecte tridimensional comú? Com podem aconseguir que un Art Toy adquireixi el nostre segell d'identitat? Ampliem l'espectre de tècniques i, de manera autònoma, apliquem diversos elements, formes i colors per aconseguir una obra única. Sessió guiada pel Javi Navarro.

* El curs inclou materials.

Professorat

Sito Mújica, Artista plàstic.
Isis Navarro, Artista i Docent

Isis Navarro

Artista i Docent

Javi Navarro, Il·lustrador i dissenyador. 'El dios de los tres'.

Javi Navarro

Il·lustrador i dissenyador. 'El dios de los tres'.

Alexis Rom, Artista gràfic

Alexis Rom

Artista gràfic

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.