Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar
Veure tots els màsters i els postgraus

Postgrau en innovació i design thinking

El disseny d'experiències requereix de professionals polivalents amb domini de l'impacte estratègic i tàctic de posar al client / usuari en el centre del procés de disseny i de l'estratègia de negoci.

 • Edició: 7a
 • Període lectiu: Del 15 d'octubre del 2019 a maig 2020. Presentació PFE: juny de 2020
 • Horari: Dimarts i dijous de 19 a 22 h
 • Modalitat: Presencial
 • Idioma: Espanyol
 • Preu: 4.290 €
 • Titulació: Diploma de Postgrau en Innovació i Design Thinking atorgat per la UVic-UCC
 • Crèdits: 30 ECTS

Presentació

La innovació i la internacionalització s'han consolidat com estratègies clau en el context econòmic actual. Nous ecosistemes i estratègies de negoci que apareixen en ple procés de canvi de paradigma, del disseny de producte al disseny de serveis.

El disseny d'experiències requereix de professionals polivalents amb domini de l'impacte estratègic i tàctic de posar al client / usuari en el centre del procés de disseny i de l'estratègia de negoci.

El Design Thinking o Pensament de Disseny ha facilitat que el dissenyador es converteixi en agent de canvi en les organitzacions i actuï com a palanca de transformació en aquesta nova manera de treballar, possibilitant la innovació en processos, productes, serveis, comunicació o estratègia de negoci.

Per a això s'aplicaran les tècniques pròpies de les diferents etapes del cicle d'innovació a processos de Customer Development, Value Proposition, Service Design i Business Design amb filosofia Lean Startup. Noves tècniques i processos que han de permetre alinear la visió de negoci i la seva proposta de valor amb les estratègies i els principis de l'experiència de client.

Objectius

Adquirir eines i coneixements de gestió de la innovació que serveixin per desenvolupar innovació en producte, servei, comunicació i model de negoci amb impacte organitzatiu.

Conèixer les tècniques, adquirir experiència i desenvolupar projectes reals aplicant les metodologies pròpies del Design Thinking per al disseny de serveis i disseny de nous models de negoci (Business Design & Lean Startup).

Pla d'estudis

Aquest postgrau s'estructura en 5 mòduls, sent el cinquè el desenvolupament d'un Projecte Final d'Estudis amb el qual conclou el curs.

Mòdul I - El Design Thinking com a paradigma d'innovació

Mòdul II - El Design Research per a la comprensió de les necessitats del nostre usuari o client

Mòdul III - Tècniques d'ideació i conceptualització de nous productes i serveis

Mòdul IV - Business Design i Lean Startup

Mòdul V - Projecte Final d'Estudis

Programa

Mòdul I - El Design Thinking com a paradigma d'innovació

Introducció al paper del Design Thinking en els processos d'innovació. 
La innovació com a procés: fases i tècniques. Tipus d'innovació. Impacte organitzatiu de la innovació. Estratègies i habilitats en la gestió de la innovació. Tècniques de creativitat aplicades a la resolució de problemes. Evolució del rol del dissenyador en la societat. Procés de presa de decisions en el disseny. Impacte del paradigma de Service Design Thinking en els negocis. Proposta de mapa de Design Thinking. Aplicació d'indicadors en els processos de disseny i d'innovació.

Mòdul II - El Design Research per a la comprensió de les necessitats del nostre usuari o client

Dominar les tècniques de recerca aplicada a processos de disseny.
Tècniques de Design Research, obtenció de Insights, tècnica de persones i Foresight Future Scenarios. 

Mòdul III - Tècniques d'ideació i conceptualització de nous productes i serveis 

Introducció pràctica a les tècniques d'ideació. 
Co-Creació, Tècniques de Pensament Visual, Disseny de Concepte, Arquitectura d'Informació, Disseny d'Interacció i Disseny Visual, Disseny de Producte-Servei, Tècniques de mapeado per al Disseny de Serveis: Customer Journey i BluePrint, Prototipado. 

Mòdul IV - Business Design i Lean Startup 

Coneixement de les tècniques de Lean startup per al disseny i refinament de models de negoci. 
Impacte del Disseny Estratègic en el negoci. Customer Experience Strategy. Del Disseny de Serveis al Business Design. Business Models Design & Lean Startup. Customer Discovery & Customer Validation. Canvas Business Model. Canvas Value Proposition. Lean Startup Machine.

Mòdul V - Projecte Final d'Estudis 

En aquest mòdul l'estudiant haurà de desenvolupar un projecte en grup, proposat per ell mateix o per algun professor, on s'apliquin els principis d'innovació i Service Design Thinking treballats en el curs.
Aplicació de les metodologies i aproximacions pròpies del Design Thinking en un context empresarial real o figurat. Definició en el seu vessant de desenvolupament de producte, de serveis o de comunicació.

Objectius empresarials definits. Memòria del projecte i presentació pública.

Sortides professionals

 • Gestor o consultor d'Innovació
 • Design Researcher  
 • Dissenyador d'Interacció
 • Arquitecte de Informació
 • Dissenyador Visual
 • UX Prototyping
 • Dissenyador de Serveis
 • Business Designer

Cost

Cost total del curs: 4.290 €

Modalitats de pagament

S’ofereix diferents modalitats de pagament de l'import del curs:

 • Pagament únic: descompte del 3%
 • Pagament fraccionat, en 3 pagaments diferents:
  • 1er pagament del 40% de l’import del curs que es realitza en formalitzar la matrícula
  • 2on pagament del 30% de l’import del curs, abans del 5 de novembre
  • 3er pagament del 30% de l’import del curs, abans del 5 de gener

Els ex estudiants de BAU es beneficien d'un 10% de descompte en qualsevol dels cursos. S'entén per ex estudiant de BAU aquell que, no estant matriculat en el curs acadèmic actual, hagi superat el 50% dels crèdits propis de la titulació de Grau, Graduat Superior en Disseny o BAU Nit, o el 100% dels crèdits propis de qualsevol de les titulacions de Màster o diplomes de Postgrau.

Més informació sobre beques i ajuts.

Informació del procés d’inscripció.

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb com més aviat millor.