Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, personalitzar i analitzar la navegació i mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració i més informació a la política de cookies
Acceptar
Play
Veure tots els màsters i els postgraus

Màster en Innovació en Disseny d'Espais

Especialitat en:

Disseny d'Entorns Saludables
Disseny d'Espais Escenogràfics
Disseny i Fabricació de Producte

 

 • Edició: 1a
 • Període lectiu: Del 6 d'octubre de 2020 a juny 2021. Presentació TFM: juny de 2021.
 • Horari: De dilluns a dijous de 15:45 a 18:45.
 • Modalitat: Presencial
 • Idioma: Espanyol
 • Preu: 8.220 €
 • Titulació: Títol de Màster en Innovació en Disseny d'Espais (Especialitat en: Disseny d'Entorns Saludables / Disseny d'Espais Escenogràfics / Disseny i Fabricació de Producte) atorgat per la UVic-UCC.
 • Crèdits: 60 ECTS

Presentació

En l'escenari actual, el disseny d'espais obre diverses vies de pràctiques professionals. L'espai ha deixat de ser un contenidor neutre per esdevenir un vincle i un ressort de pràctiques en disseny.

La formació contemporània del disseny ha de fer front a les exigències actuals de sostenibilitat i transformació social, sense oblidar que cal potenciar la innovació i les noves tecnologies.

El Màster en Innovació en Disseny d'Espais ofereix una formació contemporània del disseny d'espais. El programa d'estudis destaca pel seu caràcter polièdric, crític i transversal: desplega coneixements teòrics, eines i tècniques específiques pròpies de la disciplina, i explora metodologies i estratègies del món de l'art, la ciència o els estudis culturals.

El màster s'estructura a partir d'una formació comuna que comprèn un mòdul de continguts obligatoris orientat a explorar el disseny d'espais dins dels nous paradigmes de la innovació, la sostenibilitat i les tecnologies emergents.
Aquest mòdul opera com un conjunt d'eines i coneixements que estableix les bases conceptuals i tecnològiques en les quals s'assenten les tres línies d'especialitat proposades: disseny d'entorns saludables, disseny escenogràfic i disseny i fabricació de producte.

Cada especialitat comptarà amb uns requeriments formatius propis que es desplegaran a través de mòduls específics.
La formació comuna es tanca amb el Treball Final de Màster (TFM), que consisteix en el desenvolupament d'un projecte en el qual concorren els aprenentatges desplegats al llarg de la formació.

Especialitat en Disseny d'Entorns Saludables

Amb la perspectiva del pas del temps, s'han pogut verificar les problemàtiques de l'ús de certs productes, sistemes o estratègies utilitzades en el disseny d'espais interiors, especialment en l'àmbit de la salut i el benestar. La confiança dipositada en els nous materials, sistemes i instal·lacions en contra dels tradicionals o dels produïts per grans empreses en lloc dels materials autòctons, no està exempta de conseqüències.

Especialitat en Disseny d'Espais Escenogràfics

L'especialitat en Disseny d'Espais Escenogràfics brinda l'oportunitat de formar-se en una disciplina coral, creativa i innovadora, que integra el cos, els objectes, la paraula, la llum, el moviment o el so, i es construeix al voltant de la potència articuladora del disseny d'espais. Aquesta especialitat promou l'estudi transversal de l'espai escenogràfic, amb l'objectiu de donar resposta als múltiples i variats requeriments del sector. 

Especialitat en Disseny i Fabricació de Producte

Dissenyar, fabricar, fer. L'especialitat en Disseny i Fabricació de Producte ofereix una formació centrada en les pràctiques materials entrecreuant el disseny —crític, innovador i transformador— amb la materialitat i la fabricació —artesanal, industrial i digital.

El paradigma convencional del disseny de producte vinculat a la fabricació industrial es dilueix cap a camins híbrids que proposen productes, dispositius i/o artefactes en les coordenades d'un disseny contextual (espai), relacional (actors i rols) i performatiu (afectes).

Pla d'estudis

Mòdul comú

Mòdul 1 - Disseny, espai i innovació. Escenaris per a la innovació, sostenibilitat i noves tecnologies

 

Mòduls d'especialitat

Disseny d'Entorns Saludables

Mòdul 2 - Conceptes i paràmetres que determinen un espai interior

Mòdul 3 - Estratègies de disseny per aconseguir entorns saludables

Mòdul 4 - Taller projectual: visió holística

 

Disseny Escenogràfic

Mòdul 2 - Teoria activa de l'espai escenogràfic. Fonaments del disseny escenogràfic i gestió i producció de projectes escenogràfics

Mòdul 3 - Eines digitals aplicades a l'espai escenogràfic, estratègies i tècniques de fabricació i muntatge efímer

Mòdul 4 - Taller projectual: Il·luminació, so, narrativitat i dispositiu escènic

 

Disseny i Fabricació de Producte

Mòdul 2 - Anàlisi crítica de context. Eines i teoria operativa

Mòdul 3 - Eines i estratègies per a la fabricació i el prototipatge. Disseny avançat i tallers de pràctiques materials

Mòdul 4 - Laboratori de pràctiques. Innovació social, material i disciplinari mitjançant el disseny de producte i la pràctica projectual

 

Mòdul TFM

Mòdul 5 - Treball Final de Màster. Espai de convergència de la formació comuna amb les especialitzacions. S'enfoca com un projecte que integra totes les dimensions, conceptes i aprenentatges tractats en el màster.

Programa

El Màster en Innovació en Disseny d'Espais s'estructura en un mòdul comú de caràcter obligatori centrat en la innovació, la sostenibilitat i les noves tecnologies seguit per les tres línies d'especialitat: el disseny d’entorns saludables, el disseny escenogràfic i el disseny i la fabricació de producte.

Les tres línies d'especialitat són de caràcter optatiu: els estudiants hauran de triar una d'aquestes línies.

Treball Final de Màster en l'àmbit de la innovació en el disseny d'espais vinculat a cadascuna de les especialitats, en el qual s'integren tots els aprenentatges conceptuals, tècnics i creatius tractats en el màster.

Mòdul Comú

Mòdul 1 – Disseny, espai i innovació

Aquest mòdul proposa una mirada crítica i transversal sobre els reptes que plantegen la innovació i les transformacions socials, culturals, tecnològiques, polítiques, afectives i estètiques. Es planteja com una oportunitat per indagar, mitjançant blocs teòrics i tallers pràctics, en els escenaris de la innovació a través de temes vertebradors del disseny d'espai com ara la sostenibilitat i les tecnologies digitals.

Nous escenaris per a la innovació

Introducció a debats sobre el fenomen de la innovació a través de diverses temàtiques: polítiques i estètiques d’allò que és performatiu —cos i espai—, tecnologies disruptives i escenaris especulatius, polítiques i estètiques del disseny i de la producció cultural.

Disseny i sostenibilitat

Introducció a l'estudi de la seva dimensió econòmica, social i mediambiental.

Fabricació digital i tecnologies interactives

Introducció a la fabricació digital com a eina per explorar, prototipar i fabricar artefactes/dispositius; tecnologia integrada als sensors, IoT, interactius.

Especialitat

Mòdul TFM

Mòdul 5 - Treball Final de Máster

El Treball Final de Màster (TFM) integra processos i llenguatges innovadors a través d'un discurs crític i coherent. El/la dissenyador/a haurà de proposar el contingut del projecte a partir d’un camp personal d'interès en el qual vulgui desplegar la seva pràctica. La proposta inclourà el procés de desenvolupament teoricopràctic i, opcionalment, dispositius, artefactes i prototips que l'acompanyin.

Sortides professionals

Especialitat en Disseny d'Entorns Saludables

 • Especialista en el disseny d'espais interiors saludables
 • Projectista vinculat al disseny i/o la construcció d'entorns saludables
 • Assessor en temes de disseny d'entorns saludables

Especialitat en Disseny d'Espais Escenogràfics

 • Escenògraf/a d'arts escèniques (teatre, òpera, dansa i/o musicals contemporanis)
 • Escenografia digital
 • Dissenyador/a d'exposicions o instal·lacions artístiques en museus, galeries o centres d'art
 • Dissenyador de muntatges efímers (esdeveniments de presentació, desfilades, aparadors, espectacles)
 • Museògraf/a

Especialitat en Disseny i Fabricació de Producte

 • Dissenyador/a de producte contemporani
 • Dissenyador/a maker (design-maker)
 • Investigador/a en entorns emergents mitjançant pràctiques materials

Cost

Cost total del curs: 8.220 €

Modalitats de pagament

S’ofereix diferents modalitats de pagament de l'import del curs:

 • Pagament únic: descompte del 3%
 • Pagament fraccionat, en 3 pagaments diferents:
  • 1r pagament del 40% de l’import del curs que es realitza en formalitzar la matrícula
  • 2n pagament del 30% de l’import del curs, abans del 5 de novembre
  • 3r pagament del 30% de l’import del curs, abans del 5 de gener

Els ex estudiants de BAU es beneficien d'un 10% de descompte en qualsevol dels cursos. S'entén per ex estudiant de BAU aquell que, no estant matriculat en el curs acadèmic actual, hagi superat el 50% dels crèdits propis de la titulació de Grau, Graduat Superior en Disseny o Diploma en Disseny Gràfic, o el 100% dels crèdits propis de qualsevol de les titulacions de Màster o diplomes de Postgrau.

Més informació sobre beques i ajuts.

Informació del procés d’inscripció.

Normativa acadèmica de màsters i diplomes de postgrau de BAU.

Sol·licita informació

Envia'ns un missatge i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.