Tornar a Grau en Disseny

Projectes de Grau en Disseny

Stradivarius

per Sandra Rey

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Stradivarius Stradivarius Stradivarius Stradivarius Stradivarius Stradivarius

Curs: 3r
Assignatura: Projectes III

Tècniques infogràfiques I

per Gerard Pita

Menció en Disseny d'Interiors
Tècniques infogràfiques I Tècniques infogràfiques I Tècniques infogràfiques I

Curs: 3r
Assignatura: Tècniques infogràfiques I

Beyond Your Move

per Karina Zambrana, Aina Ortet, Laura Gili y Maria Prous

Menció en Disseny de Moda
Beyond Your Move Beyond Your Move Beyond Your Move Beyond Your Move

Curs: 4t
Assignatura: Tipografia en Moviment

Amics dels Museus

per Alba Ballesteros i Àngela Gonzalez

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Amics dels Museus Amics dels Museus Amics dels Museus Amics dels Museus

Curs: 2n
Assignatura: Iniciació als projectes de disseny II

Hello nice to meet you!

per Iona Pròsper

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Hello nice to meet you! Hello nice to meet you! Hello nice to meet you! Hello nice to meet you! Hello nice to meet you!

Curs: 4t
Assignatura: Disseny i Comunicació

Desdibuixant Límits

per Míriam Lalmolda y Laia Soler

Menció en Disseny d'Interiors
Desdibuixant Límits Desdibuixant Límits Desdibuixant Límits Desdibuixant Límits

Premis Habotàcola 2022

Desdigitalizando para el rastro

per Susana Martínez

Menció en Disseny d'Interiors
Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro Desdigitalizando para el rastro

La memòria col·lectiva és compartida i fonamental per a les nostres identitats. El nostre passat ens representa dia a dia a través del present i en defineix com a cultura. Preservem i valorem aquelles peces arqueològiques supervivents al temps, que relaten i serveixen com a document d’allò que un cop vam ser com a espècie. L’autenticitat, l’antiguitat i la representació, fan valuoses les peces preservades. En la línia temporal històrica, cada cultura deixa com a legat algun tipus d’evidència que immortalitza la seva existència. És inevitable manifestar-nos a través dels objectes i les coses en vida utilitzem o van tenir alguna rellevància important per a nosaltres. Al nostre present cada cop més coexistent amb el pla digital ¿quina classe de llegat arqueològic deixarem als nostres descendents per explicar qui vam ser i com vivíem? Les coses digitalitzades tenen una lectura més complexa per aquell que no les coneix, que les coses pertanyents a lo material. Amb els objectes tangibles, impregnem de vincle i sentiment allò representatiu. En aquest projecte em trontollejo entre la fina diferència entre els plans digital i material, amb l’objectiu de produir peces hibrides en tècnica, que documentin el nostre present.

Voramar

per Laura Bonnin

Menció en Disseny Audiovisual
Voramar Voramar Voramar Voramar Voramar Voramar

El projecte es presenta com un audiovisual d’autoficció on l’autora revisa la seva motxilla emocional, fortament marcada pel dol, per transformar-la en una peça artística, utilitzant el procés creatiu com a eina sanadora. 

Gordiola i l'Art del Vidre

per Andreu Rigo

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Gordiola i l'Art del Vidre Gordiola i l'Art del Vidre Gordiola i l'Art del Vidre Gordiola i l'Art del Vidre Gordiola i l'Art del Vidre Gordiola i l'Art del Vidre

Des dels seus orígens a finals del segle XIII a Venècia, la industria del vidre bufat es va expandir per tota Europa fins arribar a l’illa de Mallorca, on la família Gordiola hi són pioners des de fa més de 300 anys. Aquest projecte de branding no només és un homenatge a aquest negoci familiar, sinó que és una modernització amb perspectiva històrica de la seva identitat corporativa fent servir com a element de més importància una tipografia feta a mida dissenyada a partir d’un antic rètol de l’empresa.

On menja un en mengen dos

per Alba Gener

Menció en Disseny d'Interiors
On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos On menja un en mengen dos

L’individualisme s’ha consolidat com un dels pilars fonamentals de la societat capitalista actual, prioritzant la llibertat i les necessitats individuals per sobre dels interessos col·lectius, i situant l’èxit personal com a objectiu suprem en la vida. Aquesta mentalitat s’observa reflectida en els espais físics, ja que cada vegada més tendim a crear àmbits privats que es regeixen per les nostres preferències i desitjos, en comptes de crear espais compartits que fomentin la convivència i la cohesió social. “On menja un en mengen dos” proposa utilitzar la festa i la celebració com a eines per fomentar espais de comunitat, creant una sèrie d’objectes que ens obliguen a fer camí junts amb l’objectiu de reimaginar una societat més cohesionada i resilient.

Dressing For Heaven

per Juan Antonio Santander Trunces

Menció en Disseny de Moda
Dressing For Heaven Dressing For Heaven Dressing For Heaven Dressing For Heaven Dressing For Heaven Dressing For Heaven

El projecte posa en qüestió els valors de la cultura de l'èxit i la meritocràcia, creant paral·lelismes conceptuals i estètics, donant peu a un imaginari comú que es materialitzarà en una constel·lació de peces que, amb un cert to irònic, pretendrà representar aquest ritual de “vestir-se per a l'èxit.

Aineta

per Anna Ruiz

Menció en Disseny Audiovisual
Aineta Aineta Aineta Aineta Aineta Aineta

Aineta és un curtmetratge sobre la transició de la infància a l’adolescència, una nova etapa desconeguda, acompanyada de canvis físics. El curt narra la història de l’Aina, una nena de dotze anys, que comença a assumir que a poc a poc, està deixant de ser una nena. De la mà de les seves amigues comença a descobrir el món d’una altra manera, endinsant-se en una nova etapa sense saber com pair-ho. Un esdeveniment sobtat durant una tarda d’assaig de teatre resultarà un shock de realitat que no sabrà com afrontar.

The Fox Sisters

per Manuel Mateos

Menció en Disseny de Moda
The Fox Sisters The Fox Sisters The Fox Sisters The Fox Sisters

El projecte agafa un encàrrec per una microòpera del Liceu com a punt de partida, i a partir d’allà l’autor s’endinsa al món del figurinisme i el rol del figurinista, posant especial èmfasi en el procés de creació i desenvolupament.

A Frame For Work. Neuroscience & design

per Guillermina Gassó

Menció en Disseny d'Interiors
A Frame For Work. Neuroscience & design A Frame For Work. Neuroscience & design A Frame For Work. Neuroscience & design A Frame For Work. Neuroscience & design A Frame For Work. Neuroscience & design A Frame For Work. Neuroscience & design

‘A Frame for Work’ neix de la curiositat de com es pot millorar i repensar els espais de treball per al benestar de les persones que habiten l’espai. Des de la pandèmia de la Covid s’han creat noves maneres de treballar i noves necessitats. El paradigma de la vida laboral ha evolucionat. Sorgeix una nova pregunta: abans de dissenyar una oficina, no ens hauríem de preguntar per què?

Shifting Visions

per Cristina Morera y Dani Bega

Menció en Disseny Audiovisual
Shifting Visions Shifting Visions Shifting Visions Shifting Visions Shifting Visions Shifting Visions

Un vídeoassaig sobre la transició entre les diferents etapes de la consciència humana, des de l’atenció més plena a l’abstracció més onírica. El projecte recrea tot un imaginari audiovisual arrossegant a l’espectador cap a un viatge a la seva pròpia lucidesa. 

Territorios deshilachados

per Aina Anderton

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Territorios deshilachados Territorios deshilachados Territorios deshilachados Territorios deshilachados Territorios deshilachados Territorios deshilachados

'Territorios deshilachados' neix de la necessitat de registrar i visibilitzar els costums, els gestos, les veus, els espais que amb el temps estan desapareixent. Amb l’objectiu de visibilitzar la realitat rural i de connectar amb altres ritmes, viatjo a Castrotañe, el poble de la meva àvia a Galícia, per a retratar a través de la fotografia analògica, l’oblit dels pobles, de les seves persones i dels seus sabers. En tornar a la ciutat trasllado les meves vivències a un teler, recuperant, d’una banda una tècnica artesanal, i per un altre, re-filant relats i vivències, donant una nova vida a l’oblidat.

Apedaçats

per Alba Selva

Menció en Disseny de Moda
Apedaçats Apedaçats Apedaçats Apedaçats

El projecte es basa en la creació d’una col·lecció de moda sostenible a partir dels principis de l’economia circular, utilitzant tècniques minucioses com el ganxet i el patchwork per donar una segona vida a les peces de roba cedides per la Fundació Horitzó del Berguedà. 

Interdependencias ¿Con quién somos?

per Gemma Planella

Menció en Disseny d'Interiors
Interdependencias ¿Con quién somos? Interdependencias ¿Con quién somos? Interdependencias ¿Con quién somos? Interdependencias ¿Con quién somos?

El projecte reivindica la importància de començar a dissenyar des d’una perspectiva posthumanista, i ho fa a partir d’un exercici de ressignificació de la pols i el lloc que ocupa a les nostres vides. És possible saber qui som a través d’un element tant repudiat com la pols? 

Remote

per David Mallen

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Remote Remote Remote Remote

El projecte és una experiència immersiva digital que utilitza la realitat virtual com a mitjà per traslladar-nos a un univers paral·lel, habitat per tipografies amb textura, forma i vida pròpies. 

Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer.

per Erika Sarrias i Josu Larrea

Menció en Disseny Gràfic i Comunicació Visual
Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer. Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer. Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer. Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer. Notes on disorientation. Un diálogo en torno a la fisicalidad de lo queer.

Una investigació sobre com és ser queer a l’actualitat i la relació amb l’espai públic i privat, recollida una peça editorial en forma de converses, experiències, imatges i referents.