Notícies >

Nou número de la revista científica INMATERIAL

21/12/2016 | Actualitat

Inmaterial  n.2: Disseny i transformació: perspectives crítiques

Després d'haver explorat, en el primer monogràfic, les possibilitats intrínseques de la matèria i dels objectes, Inmaterial desplaça el seu interès cap a les implicacions socials, culturals i polítiques del treball del dissenyador posant el focus, en aquest segon número, en la tensió entre el que se situa dins i fora del que podrà definir-se hegemonia en disseny.

De quina manera és possible enfrontar-se críticament a les maneres hegemòniques del disseny, tant des de la pràctica com des de la teoria? Quins són els nous instruments conceptuals i operatius als quals el dissenyador pot recórrer per afrontar una tasca molt més complexa que el problem-solving tecnicista o la simple estetització dels artefactes?

El número 2 d'Inmaterial, coordinat per Ramon Rispoli i Mara Martínez Morant, té l'objectiu de proporcionar alguna resposta -no absoluta ni definitiva- a aquestes preguntes. El monogràfic compta amb articles de joves investigadors -Roc Albalat, Dionisio Sánchez, Fausto Aguirre- i amb ressenyes a càrrec de Joana Masó i Jorge Luis Març.

Web Inmaterial