Notícies >

JORGE LUÍS MARZO es doctora amb una tesi sobre la crisi del llenguatge en el sistema comunicacional contemporani

19/05/2017 | Actualitat

Jorge Luís Marzo s’ha convertit en doctor després de defensar, el 12 de maig, la tesi Veroficción. Arte y falsedad en el sistema comunicacional contemporáneo. La tesi, dins el marc del Programa de Doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals, l’han dirigida els doctors Teresa Martínez i Xavier Ginesta de la UVic-UCC. Aquesta és la primera tesi que es llegeix a BAU.

El treball ha obtingut la qualificació d’excel·lent amb la menció cum laude davant un tribunal format per la doctora Patricia Mayayo de la Universitat Autònoma de Madrid, el doctor Héctor Navarro de la UVic-UCC i la doctora Joana Masó de la Universitat de Barcelona.

La tesi del doctor Jorge Luís Marzo vol aportar una reflexió sobre la crisi del llenguatge en el tardocapitalisme, que sembla posar a tothom d’acord en la relativitat de la veritat. Les pràctiques verofictícies (fakes) que s’exploren en aquest treball tenen la pretensió de construir un conjunt de paradoxes d’abast, consciència i consistència col·lectives que s’oposi als actuals enunciats impostats i mancats de sentit.

L'ara doctor Jorge Luís Marzo és professor a BAU i membre de GREDITS.