Notícies >

Interferències amb la Lara Costafreda (Casa nostra, casa vostra) · 13 de desembre

22/11/2017 | Activitats

INTERFERÈNCIES

Conferència: 'Les persones refugiades i el disseny com a eina de transformació social'

Per Lara Costrafreda

 

Europa viu la crisi del refugi més gran des de la II Guerra Mundial. Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa. Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de les seves fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani, que s’ha convertit en un immens cementiri. L’any 2016 ha estat un dels més mortífers.

Coneixedors d'aquest escenari, el maig de 2016 un grup de persones, entre les quals hi havia la il·lustradora i alumni de BAU Lara Costafreda, decideixen visitar els camps de persones refugiades a Grècia amb l'objectiu de donar suport a la incansable tasca del voluntariat independent.

Aquest viatge va servir per impartir varis tallers de dibuix per a infants, però sobretot per tornar a Barcelona amb l'embrió del que uns mesos després seria Casa nostra, casa vostra: una gran campanya de comunicació que pretenia posar sobre la taula el debat sobre la crisi del refugi (i de valors) que viu Europa, així com sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania en favor de l'acollida de persones refugiades.

Lara Costafreda. Casa Nostra Casa Vostra.

Com a resultat de varis mesos de campanya #VolemAcollir, el 18 de febrer, mig milió de persones van sortir al carrer a Barcelona en la manifestació més gran d'Europa pels drets de les persones refugiades i migrants. Una setmana abans, una cinquantena d'artistes van omplir el Palau Sant Jordi en un concert històric en favor de l'acollida.

En aquesta ponència, la Lara Costafreda ens explicarà la seva experiència als camps, així com la campanya posterior (Volem acollir - Casa nostra, casa vostra) a través de la qual coneixerem la força del disseny i la comunicació com a eina de transformació social. 

 

BIO: 

Lara Costafreda és graduada en disseny de moda per BAU i postgraduada en Il•lustració creativa per Eina. Actualment combina la seva tasca com a coordinadora de Casa nostra, casa vostra amb el seu treball com a il•lustradora freelance i com a docent en diferents centres de disseny de Barcelona.

www.laracostafreda.com

...

Data: 13 de desembre

Hora: 14:00 h

Lloc: Espai Polivalent (BAU, c/Pujades 118)

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

No es permetrà l'entrada a la sala passats 10 minuts de l'inici de la xerrada.