Notícies >

El projecte de l'estudiant Estrella Serena finalista als Premis Habitàcola 2017

El projecte Vincles de l'estudiant d'Interiors Estrella Serena figura entre els 10 finalistes dels Premis Habitàcola d'enguany, una edició que ha comptat amb una àmplia participació de centres de disseny. 

Sota el títol 'El pati d'escola', els premis Habitàcola 2017 que impulsa ArquinFAD, plantejaven una reflexió sobre el disseny del pati d’escola, que és, alhora, espai per al joc i l’aprenentatge, però, sobretot, un espai de llibertat i relació social dels infants, en què també es produeixen conflictes latents, com ara la manca d’equitat de gènere.

Sota aquesta premisa, Vincles neix de la inquietud de crear un objecte de disseny basat en el disseny universal i la inclusió dels nens amb paràlisi cerebral. El projecte promou la normalització i la inclusió dins de l’àmbit educatiu, amb la unió de la Ludoteca Guitard amb el Centre especial Esclat, dos centres que comparteixen espai exterior.

Vincles es materialitza en un joc de construcció que treballa la psicomotricitat fina, la creativitat i també potencia el treball en equip entre els nens. Vincles els permet crear ambients lúdics i de treball aprofitant tots els avantatges que té un espai a l’aire lliure (la llum, les ombres, les diferents textures…).

Habitacola_EstrellaSerena_1

El projecte promou la utilització de màquines 3D, un mètode de fabricació que s’està implantant al barri de Les Corts gràcies a l’Ateneu de fabricació digital i que permetrà crear una lògica ecosistèmica de barri on es sumarien nens de secundària que fabricarien la peces principals amb tallers que s’impartirien a l'ateneu.

Més informació

Veure el vídeo 

 

Autora: Estrella Serena

Professora: Mariona Genís