Postgrau en Disseny de Roba Interior, Cotilleria i Bany

Fitxa Tècnica

Edició: 5ª Edició.

Titulació: Diploma de Postgrau en Disseny de Roba Interior, Cotilleria i Bany atorgat per la UVic-UCC. Els estudiants sense titulació universitària prèvia rebran un Certificat d'Especialització en Disseny de Roba Interior, Cotilleria i Bany

Crèdits: 30 ECTS

Període lectiu: Del 17 d'octubre de 2018 a maig 2019. Presentació TFP: juny de 2019.

Horari: Dilluns i dimecres de 19 h a 22 h.

Modalitat: Presencial.

Idioma: Espanyol (recolzament en anglès).

Preu: 4140 €

Accés: Llicenciats, Graduats, CFGS d’arts plàstiques i disseny, i de les famílies professionals següents: disseny d’interiors, disseny gràfic, disseny industrial i arts aplicades a la indumentària. Professionals del sector sense titulació específica que puguin acreditar experiència professional. Es requereix un nivell bàsic de patronatge. L’accés al curs seguirà un procés de selecció.

Observacions: Es requereixen coneixements bàsics de patronatge.

Sol·licitud d'informació

Omple el formulari amb els teus dubtes i comentaris i t’informarem sobre el procés d’inscripció (sol·licitud d’ingrés i documentació a entregar)

Curs: Postgrau en Disseny de Roba Interior, Cotilleria i Bany

*Camps obligatoris

Com inscriure'm

Coordinador/a

Inés Monge

Inés Monge

Dissenyadora de moda, especialista en mètodes de patronatge. Graduada en ADE per La Salle-URL.

Inés Monge és patronista i dissenyadora, i graduada en ADE. Experta en diferents mètodes de patronatge derivat del seu treball en un sistema de patronatge lògic i creatiu. Ha col·laborat amb empreses de moda com a Mango i Venca, així com també per a dissenyadors com José Castro, Ailanto, Boris Bidjan Saberi o Josep Font, entre d'altres. Ha estat docent en diferents escoles de moda de Barcelona. 

Presentació

A la moda manen diferents mercats, entre els quals el de la roba íntima, un segment d’aquesta indústria que ha crescut molt i que, a més, exerceix una important influència en les tendències actuals.

El disseny de roba interior, de la cotilleria i de la roba de bany genera molt interès atès l’alt nivell d’especialització del sector i de la indústria, i també perquè ofereix tot un seguit d’eines específiques i transversals que són imprescindibles per als professionals de l’àmbit de la moda.

Per entrar en el fascinant món que tractarem en aquest postgrau de manera tècnica, creativa i estètica, partirem d’una sèrie de coneixements previs que ens permetran desenvolupar les habilitats necessàries per crear i dissenyar col·leccions innovadores i contemporànies.

OBJECTIUS

 • Formar i professionalitzar dissenyadors de moda específicament en el món i la indústria del disseny de roba interior, cotilleria i roba de bany perquè sàpiguen desenvolupar una col·lecció.
 • Implantar les bases, tant tècniques com creatives i de gestió, per a la creació de col·leccions de roba d’interior, cotilleria i de bany.
 • Desenvolupar capacitats altament competitives en el disseny, el patronatge, la confecció i el maneig de materials per a cotilleria que posicionin al dissenyador en un alt nivell creatiu i professional.

Pla d'estudis

El programa del postgrau s’articula en 8 mòduls i acaba amb la presentació d’un Projecte Final d’Estudis.

Mòdul I - Materials, fornitures i tipus de muntatge

Mòdul II- Tècniques de patronatge i confecció

Mòdul III - Història de la cotilleria i la roba de bany. Estudi de tendències i estils contemporanis

Mòdul IV - Disseny de col·lecció

Mòdul V - Creació i tècniques d'estampació

Mòdul VI - Materialització de col·lecció. Escalat

Mòdul VII - Concepte de marca, comunicació i màrqueting. Càlcul de costos i realització d'escandalls

Mòdul VIII - Look book i fotos d'Editorial

Programa dels mòduls

El programa del postgrau s’articula en 9 mòduls i s’acaba amb la presentació d’un Treball Final d’Estudis.

Mòdul I – Materials, fornitures i tipus de muntatges

Domini i coneixement dels materials específics i de les tipologies de muntatge de peces. L'estudiant aprendrà a reconèixer els diferents teixits i triar-los en funció del tipus i la funcionalitat de cada peça.

 • Teixits i fornitures
 • Acabaments
 • Estudi de l'elasticitat dels materials

Mòdul II- Tècniques de patronatge i confecció

Realització dels patrons de les diferents tipologies de peces específiques de cotilleria i de bany (sostenidor, calcetes, biquini, banyador...) a partir de patrons base. Anàlisi de les peces específiques del sector de la cotilleria i del bany.

 • Talles i copes. Taula de mesures
 • Modificació i transformació dels patrons bases
 • Nocions de la maquinària especialitzada per al muntatge
 • Muntatge de prototips
 • Fitting de prototips
 • Fitxes de confecció

Mòdul III – Història de la cotilleria i de la roba de bany. Estudi de tendències i estils contemporanis

Anàlisi dels moviments històrics i de les tendències actuals per a la preparació i el desenvolupament d'una col·lecció de roba interior, de cotilleria i de bany. L'estudiant obtindrà una visió global sobre l'evolució i el desenvolupament de les tendències actuals del mercat per a la creació d'un estil propi.

 • Anàlisi dels moviments històrics
 • Recerca i desenvolupament de tendències
 • Creació de moodboards i de dibuixos
 • Creació de la carta de color
 • Inici de la col·lecció

Mòdul IV – Disseny de col·lecció

Domini de les eines i les tècniques de disseny per poder dissenyar la col·lecció en diferents sistemes de representació.

 • Desenvolupament de la col·lecció final i selecció dels looks definitius
 • Elaboració de ficticis amb el programa Illustrator
 • Line up de la col·lecció
 • Elaboració de les fitxes tècniques amb el programa Photoshop
 • Carta definitiva de teixits i fornitures

Mòdul V – Creació i tècniques d’estampació

Disseny i creació mitjançant l’ús de diferents tècniques d'estampació de diferents tipus d'estampats orientats a la roba de bany d'acord amb el concepte de la col·lecció i el teixit seleccionat.

 • Pros, contres i diferents raons per triar una tècnica
 • Elements de l’art final: composició, combinació de tècniques...
 • Recursos per crear elements propis
 • Manipulació tèxtil i estampació digital
 • Elaboració de la fitxa tècnica d'estampació

Mòdul VI – Materialització de la col·lecció. Escalat

Execució dels patrons dels looks seleccionats per al projecte final i realització dels prototips per al fitting. Correcció dels patrons per a l'execució final. Elecció dels acabats, les fornitures i els efectes. Realització de fitxes tècniques de construcció i muntatge, un element del tot necessari per poder-les enviar posteriorment a taller. Els alumnes també aprendran les normes específiques d'escalat per poder desenvolupar les diferents talles de la col·lecció i la seva posterior producció.

 • Sessions de suport tècnic, tant pel que fa al patronatge com al muntatge de confecció
 • Fitting
 • Escalatge de la col·lecció

Mòdul VII - Concepte de marca, comunicació i màrqueting. Càlcul de costos i realització d’escandalls

Diferenciar-se i aconseguir destacar el valor d'una marca a través del màrqueting i de la comunicació, tant offline com online. Dissenyarem una estratègia global d'empresa per assolir l'èxit empresarial. En aquest Mòdul, l'alumne també aprendrà a calcular els costos reals de la seva col·lecció.

 • Creació i posicionament de la marca
 • Segmentació de públic objectiu
 • Comunicació de màrqueting
 • Estratègies i accions de comunicació i de màrqueting
 • Escandalls i càlcul de costos

Mòdul VIII - Lookbook i fotografies d’editorial 

 • Desenvolupament d’un lookbook professional
 • Estilisme i direcció d’art per a fotografia
 • Execució de les fotografies d’editorial al plató

Professorat

Claudio Marzà Compte

Claudio Marzà Compte

Grau en Disseny de Moda per BAU, Centre Universitari de disseny, UVIC.

Format en disseny de moda per la universitat de BAU / UVic-UCC (Barcelona). Actualment forma part de l'equip docent del departament de moda de BAU. Màster en Arts Digitals per la universitat Pompeu Fabra (UPF), desenvolupant diferents projectes en l'àmbit de la intel·ligència artificial, la robòtica i la interacció. Actualment forma part de l'equip creatiu de IBCO, estudi de disseny de moda que realitza projectes i col·laboracions amb artistes de diferents àmbits.

Jordi Álvarez

Jordi Álvarez

Ha realitzat estudis d'administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona i està graduat en disseny de moda per BAU / UVic-UCC.

Ha realitzat estudis d'administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona i està graduat en disseny de moda per BAU / UVic-UCC. Experiència en premsa escrita, ràdio i TV (Xarxa de ràdios locals - Catalunya Radio, L'Hospitalet Televisió, etc.). Especialitat en imatge de marca, màrqueting i comunicació de moda. Experiència professional en marques de moda i en agències de comunicació. També responsable de l'estratègia i els continguts digitals de Stradivarius (Grup Inditex). Actualment treballa en el departament de comunicació i relacions internacionals de BAU, Centre Universitari de Disseny i és responsable dels programes d'Erasmus i Intercanvi. Així mateix, és professor del curs "Comunicación y Social Media Marketing de moda" i professor d'anglès del curs "Fashion Màrqueting" del Study Abroad amb alumnes d'universitats americanes. Està en procés de post recerca de la seva tesi sobre el nou paradigma de comunicació de moda a través de les xarxes socials al segle XXI.

Inés Monge

Inés Monge

Dissenyadora de moda, especialista en mètodes de patronatge. Graduada en ADE per La Salle-URL.

Inés Monge és patronista i dissenyadora, i graduada en ADE. Experta en diferents mètodes de patronatge derivat del seu treball en un sistema de patronatge lògic i creatiu. Ha col·laborat amb empreses de moda com a Mango i Venca, així com també per a dissenyadors com José Castro, Ailanto, Boris Bidjan Saberi o Josep Font, entre d'altres. Ha estat docent en diferents escoles de moda de Barcelona. 

Oihana Garaluce

Oihana Garaluce

Dissenyadora gràfica tèxtil i il·lustradora. Llicenciada en BBAA per la UPV i Disseny de Moda en BAU.

Dissenyadora gràfica tèxtil i il·lustradora. Llicenciada en BBAA per la UPV i Disseny de Moda en BAU. Compta amb 5 anys d'experiència treballant pel grup Inditex, 2 d'ells com a proveïdora, gestionant clients com Bershka noi, Zara nen, Massimo Dutti nen i nena, i els 3 restants com a responsable del departament gràfic de Stradivarius. Actualment treballa com a freelance per a l'estudi australià d'estampats all over Longina, Phillips Designs i per a l'estudi anglès Kensal Studio, els quals es dirigeixen a clients tant de prêt-à-porter, com de luxe i gran distribució. Puntalment, realitza col·leccions per Women´Secret, Stradivarius i Moda Cliqui.

Bibiana C.Berenguer

Bibiana C.Berenguer

Fundadora de la signatura de roba alternativa i de prestigi Bibian Blue, en la qual la cotilla té un paper principal. Pionera en la confecció artesanal de corseteria prêt-à-porter.

Procedent d'un estipe artístic d'antiquaris i joiers, és fundadora de la signatura de roba alternativa i de prestigi Bibian Blue, en la qual la cotilla té un paper principal. Pionera en la confecció artesanal de corseteria prêt-à-porter, reuneix en la seva signatura més d'una dècada de col·leccions i premis distintius a una moda inclassificable i única, que explora els límits de la innovació i la tradició. Ha participat en passarel·les de moda alternativa a París Londres i Barcelona, així com en el showroom d'Ego de Cibeles i en diferents edicions de la passarel·la 080Barcelona Fashion.

Mercè Jané

Mercè Jané

Llicenciada en Ciències Empresarials i MBA per ESADE (URL). Consultora d'empreses. Experiència en àrees de decisió estratègica i financera en empreses d'àmbit internacional.

Llicenciada en Ciències Empresarials i MBA per ESADE (URL). Consultora d'empreses. Experiència en àrees de decisió estratègica i financera en empreses d'àmbit internacional. Actualment, és consultora d'empreses i compagina la seva activitat professional amb la docència en qüestions de gestió empresarial.

Veure més

Coordinació

Inés Monge

Dissenyadora de moda, especialista en mètodes de patronatge. Experiència com a professora de patronatge en diferents centres des del 2002. Inicialment, va crear la seva pròpia firma Monge&Ocariz de 1986 al 1995. Actualment, col·labora professionalment com a patronista amb diferents dissenyadors com Josep Font, José Castro presentant les seves col·leccions en les passarel·les Cibeles (Madrid), Gaudí (Barcelona), Alta Costura a Paris i Boris Bidjan Saberi.

Sortides professionals

 • Dissenyador/a de roba interior, cotilleria o bany amb marca pròpia o per a empreses.
 • Patronista de roba interior, cotilleria o bany.
 • Tècnic de roba interior, cotilleria o bany.
 • Dissenyador/a d'estampats per a roba interior, cotilleria o bany.

Galeria de projectes