Màster en Animació Stop Motion

Fitxa Tècnica

Edició: 3ª Edició.

Titulació: Màster en Animació Stop Motion, atorgat per la Universitat de Vic-UCC. Els alumnes sense titulació universitària prèvia rebran un Certificat d'Especialització.

Crèdits: 60 ECTS

Període lectiu: Del 3 d'octubre de 2018 a juny 2019. Presentació TFM: juny de 2019.

Horari: D'octubre a març: de dilluns a divendres de 15:45 a 18:45.

Modalitat: Presencial.

Idioma: Anglès

Preu: 7920 €

Accés: Llicenciats, Graduats, C.F.G.S. d'arts plàstiques, disseny i audiovisual. Professionals, amb o sense titulació específica, de qualsevol branca del sector audiovisual i artístic que vulguin especialitzar-se i que puguin acreditar experiència professional. L'accés al curs vindrà determinat per un procés d'admissió.

Observacions: El book haurà d'incloure produccions audiovisuals/artístiques o d'animació (sense distinció de la tècnica emprada però preferiblement en Stop Motion).

Sol·licitud d'informació

Omple el formulari amb els teus dubtes i comentaris i t’informarem sobre el procés d’inscripció (sol·licitud d’ingrés i documentació a entregar)

Curs: Màster en Animació Stop Motion

*Camps obligatoris

Com inscriure'm

Coordinador/a

Frank María

Frank María

Coordinador del Departament Audiovisual y del Màster en Animació Stop Motion. Llicenciat en Belles Arts per la UB.

Coordinador del Departament Audiovisual y del Màster en Animació Stop Motion. Llicenciat en Belles Arts per la UB. Especialista en Imatge i animador especialitzat en Stop Motion.

Presentació

El Màster en Animació Stop Motion és una formació única, a escala nacional i internacional, l'objectiu del qual és preparar professionals de l'animació del tipus stop motion, ja sigui en el seu vessant com a autors o tècnic.

La trajectòria curricular uneix artesania i tecnologia, essent alhora exhaustiva i eminentment pràctica. Per mitjà d'aquest temari, fomentem la visió global i artística de la direcció / producció de projectes juntament amb l'adquisició d'una base sòlida de fonaments d'animació, i ho conjuguem amb l'aprenentatge de les múltiples tècniques del Stop Motion: plastilina, cutout, pixilació, sorra, pintura sobre vidre, animació amb llum, etc., i posem especial èmfasi en l'animació amb ninots articulats.

La proposta pedagògica del Màster en Animació Stop Motion es basa en la transmissió directa del coneixement avançat i les competències d'un equip de professionals multidisciplinaris en actiu, amb àmplia experiència tant laboral com docent que comprèn autors i animadors de reconegut prestigi internacional.

A més, el contacte continu a través de Workshops i Masterclass amb autors de cinema d'animació, directors, guionistes, músics, animadors, productors, distribuïdors, festivals i artistes pluridisciplinaris permet a l'estudiant tenir una visió àmplia i actualitzada de la realitat laboral i artística de l'animació del tipus Stop Motion.

L'objectiu final d'aquests estudis consisteix a transmetre a l'estudiant els coneixements perquè sàpiga crear i articular un discurs narratiu, animar, experimentar les vastes possibilitats plàstiques alhora que construir propostes conceptuals i estètiques a través d'un projecte final que consistirà en un curtmetratge. En resum, l'estudiant serà capaç d'emocionar mitjançant aquest llenguatge tan potent, físic, expressiu i transversal com és l'Animació Stop Motion i aprofiti tots els recursos al seu abast, tant narratius com tècnics, independentment del format o el mitjà, preparant així per ser un artista i professional versàtil tan necessari en el món actual.

Blog del Màster en Animació Stop Motion

OBJECTIUS GENERALS DE LA FORMACIÓ

Dominar els principis d'animació i ser capaç d'aplicar-los en l'animació amb personatges i en les diferents tècniques Stop Motion (plastilina, pixilació, cutout, rotoscòpia, personatges, etc.). 

Plantejar diverses solucions creatives amb animació del tipus Stop Motion, tant en un entorn de client com en un entorn d'animació d'autor.

Tenir els coneixements necessaris per poder-se incorporar en un entorn professional en què sigui necessària l'Animació del tipus Stop Motion, conèixer les implicacions de la tècnica en disciplines audiovisuals adjacents com ara el disseny de personatges, l'escenografia, el vestuari, la direcció de fotografia, la banda sonora, els FX, etc.

Ser capaç de desenvolupar i/o gestionar un projecte audiovisual del tipus Stop Motion i conèixer totes les seves fases de producció:

  • Gestionar, de manera efectiva, als diferents integrants de l'equip de treball.
  • Controlar i resoldre les problemàtiques que ens podem trobar en la producció.
  • Desenvolupar una resolució creativa ajustada als objectius plantejats a l'inici de la producció, i integrar aspectes com el pressupost.

Pla d'estudis

La formació s'articula mitjançant tres mòduls:

Un primer mòdul de producció i direcció d'animació en què s'analitzen en profunditat de manera teòrica i pràctica els processos de direcció, de preproducció i de producció diferenciadors de l'Animació Stop Motion.

Un segon mòdul d'especialització en Animació Stop Motion en què, de forma pràctica, s'aprofundeix en l'animació amb personatges i les diverses tècniques d'Animació del tipus Stop Motion.

Un tercer mòdul d'elaboració d'un projecte final en què l'estudiant haurà de demostrar totes les competències apreses i la seva autonomia davant d’un tribunal de professionals experts.

Les classes dels Mòduls I i II s'estructuren de forma intensiva amb una dedicació de tres hores diàries de dilluns a divendres. En canvi, en el Mòdul III, les classes es reduiran a quatre hores setmanals un dia a la setmana que serviran per controlar i revisar la correcta elaboració del Projecte Final.

El pla d'estudis preveu una sèrie de WORKSHOPS amb convidats nacionals i internacionals experts en algunes de les temàtiques del programa.

Mòdul I - Direcció i Producció d'Animació

Mòdul II - Especialització en Animació Stop Motion

Mòdul III - Projecte Final de Màster

Programa des mòduls

MÒDUL I - Direcció i Producció d'Animació

- Cultura audiovisual.

- Direcció i realització.

- Guió. Narrativa audiovisual.

- Producció, metodologia i pressupost.

- Story Board / Animàtica.

- Direcció de fotografia / color.

- Banda sonora en animació.

- Disseny de personatges / espai escenogràfic.

- Acting.

MÒDUL II - Especialització en Animació Stop Motion 

Es realitzaran tallers teoricopràctics en què els alumnes visionaran exemples destacats de cada tècnica i experimentaran els principis de l'animació per aplicar-los en les diferents tècniques del tipus Stop Motion. Es desenvoluparan exercicis i pràctiques tutoritzades de cadascuna de les tècniques i subtècniques.

Animació amb personatges

Estructura / esquelets / rigs.

Modelatge.

Motlles / materials.

Vestuari.

Animació de personatges.

Escenografia.

Tècniques d'animació

Animació amb cutout.

Animació amb sorra. (Veure Vídeo)

Animació amb pixilació.

Animació experimental.

Animació de pintura sobre vidre.

Animació amb llum.

Animació amb rotoscòpia.

Anàlisi d'altres tècniques (visionat).

MÒDUL III - Projecte Final de Màster 

Guió: propostes i desenvolupament de proposta definitiva.

Pla de producció.

Direcció / producció del projecte.

Anàlisi d'animació del projecte.

Postproducció del projecte.

Elaboració de la còpia final (màster).

Professorat

Irene Iborra

Irene Iborra

Guinista, directora i animadora d'stop motion. www.citoplasmas.com

Guionista i directora de cine d'animació, a més d'animadora d'Stop Motion.
Ha escrit i dirigit curtmetratges, sèries, programes de divulgació, etc. per nens i adults. Paral·lelament, ha produït curtmetratges multipremiats amb una productora d'animació especialitzada en Stop Motion, en que hi col·labora, professionalment.
Compagina aquestes activitats amb la docència i l'escriptura en el blog Los Animautas.

www.citoplasmas.com

Jordi March

Jordi March

Storyboardista.

Storyboardista.

Antoni Pinent

Antoni Pinent

Animador cineasta experimental i comissari d'art contemporani.

El seu treball ha estat projectat en diferents cinemateques, centres culturals i museus internacionals, com el MoMA de San Francisco (2012). Amb retrospectives de la seva obra en diversos països com Argentina (BIM, 2012), el Brasil (DOBRA, 2015) o Espanya (Xcèntric, MUSAC, etc. 2014).
Ha rebut el Premi de la II Biennal de l''Museum of Contemporary Cinema' (MoCC. New York / Paris) el 2008. Així com altres premis en la seva filmografia i distinciones.Actualmente es troba dins del grup de comissariat de Los Angeles Film Forum des 2014, treballant en el projecte 'Ismo Ismo Ismo. Cinema Experimental a Amèrica Llatina '.
y después todos los demás que estaban

Frank María

Frank María

Coordinador del Departament Audiovisual y del Màster en Animació Stop Motion. Llicenciat en Belles Arts per la UB.

Coordinador del Departament Audiovisual y del Màster en Animació Stop Motion. Llicenciat en Belles Arts per la UB. Especialista en Imatge i animador especialitzat en Stop Motion.

Barry Purves

Barry Purves

Director d'Animació Stop Motion (nominat a l'Oscar i al BAFTA), a més de director teatral i escriptor de llibres de referència d'animació. http://barrypurves.com

Director d'Animació Stop Motion (nominat a l'Oscar i al BAFTA), a més de director teatral i escriptor de llibres de referència d'animació.

http://barrypurves.com

Anna Isaichina

Anna Isaichina

Dissenyadora de vestuari.

Dissenyadora de vestuari.

Veure més

Coordinació

Frank J. María. Director de ANIMALDÍA (www.animaldia.com), productora especialitzada en tècniques d'animación Stop Motion amb caretes tant per a TV3 com per a les del programa “Ànima” (premi Laus de Plata), o “No me la puc treure del Cap”, entre moltes altres produccions (entre els seus clients Hyundai, ACB de basquet, MACBA, SGAE, Assegurances Asefa, Axa seguros, etc). Jurat als premis Laus 2014 ala categoria d'Audiovisuals. Llicenciat en BBAA per la UB en l'especialitat d'Imatge i actualment coordinador del Departament de Disseny Audiovisual de Bau, Centre Universitari de Disseny.

Sortides professionals

Director, productor i/o animador Stop Motion en produccions audiovisuals per a:

  • Curtmetratges
  • Productores audiovisuals de cinema
  • Agències de publicitat
  • Televisió
  • Agències de comunicació
  • Treballs com a freelance

Complement en docència per a educadors que necessitin actualitzar les seves competències i oferir noves vies formatives. 

Galeria de projectes